Opoziția a depus moțiunea de cenzură! Cine sunt cei patru parlamentari PSD care au trădat și au semnat-o

Liberalii vor să depună moțiunea de cenzură marți, liderul partidului, Ludovic Orban, susținând că aceasta va avea peste 237 de semnături.

Update: Liderii Opoziției au depus, marți seară, moțiunea de cenzură inițiată la adresa Guvernului Dăncilă. Moţiunea este intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”.

Prim-vicepreședinta PNL Raluca Turcan a declarat, marți seară, că moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari de la PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la foşti parlamentari PSD.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi. “Această moțiune de cenzură este semnată de 237 de parlamentari aparținând PNL, USR, Pro România, PMP și ALDE. De asemenea au mai semnat pentru această moțiune de cenzură doi deputați ai minorităților naționale, patru parlamentari PSD și un parlamentar independent”, a spus Raluca Turcan.

În acest moment se ia în calcul inclusiv plenul Parlamentului să fie convocat în weekend pentru votul moțiunii, lucru care nemulțumește Opoziția pentru că nu va putea mobiliza foarte mulți parlamentari. O altă variantă este ca votul pentru moțiunea de cenzură să aibă loc vineri.

Cei care au semnat moţiunea de cenzură din rândurile social-democraților sunt Sorin Bota, precum şi Mihăiţă Găină, parlamentar care a și demisionat din Guvernul Dăncilă. Un al treilea parlamentar care a semnat moţiunea de cenzură e senatorul Iustin Talpoş, dar și Emanoil Savin, senator care a demisionat săptămâna trecută.

Știre inițială

Orban a declarat, luni, pentru Mediafax, că moțiunea de cenzură va fi depusă “cel mai probabil marți”. Întrebat câte semnături are în acest moment moțiunea, Ludovic Orban a răspuns: “La data depunerii moțiunii, vor fi peste 237 de semnături”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, săptămâna trecută, că formaţiunea a strâns 237 de semnături pentru moţiunea de cenzură și că există discuții cu alți 10 paralmentari pentru susținerea demersului, inclusiv din rândurile parlamentarilor PSD.

Sursa foto: realitatea