PNL a aprobat infiintarea comisiei de ancheta in cazul terenului achizitionat de Ioana Basescu

PNL a aprobat, luni, infiintarea comisiei de ancheta in cazul terenului achizitionat de Ioana Basescu. Era o decizie asteptata, deoarece cei liberalii au hotarat inca de saptamana trecuta sa fie de acord cu infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa investigheze exact modul in care Ioana Basescu a achizitionat terenul din Calarasi.

Deocamdata nu se stie cine va fi presedintele comisiei parlamentare. Crin Antonescu, presedintele PNL, a propus, saptamana trecuta, ca Ilie Sarbu sa fie presedintele acestei comisii.

Presedintele PNL Crin Antonescu si premierul Victor Ponta s-au intalnit la Guvern, la mijlocul saptamanii trecute, discutiile fiind axate pe comisia de ancheta in cazul Ioanei Basescu, dar si pe bugetul pe 2014, pe care presedintele Traian Basescu l-ar putea respinge.

Discutiile intre Crin Antonescu si Victor Ponta au avut loc in biroul premierului, cei doi punandu-se de acord cu privire la ultimele detalii privind infiintarea comisiei de ancheta. 

Premierul Victor Ponta a explicat, dupa intalnire, ca s-a discutat despre procedurile pentru buget si despre comisia de ancheta si a explicat ca, cel mai probabil, presedintele comisiei nu va fi Ilie Sarbu, cum a propus Antonescu, decizia urmand a fi luata in interiorul PSD.

“Am discutat despre procedurile pentru buget, exista pericolul ca Basescu sa blocheze bugetul. Am vorbit despre comisia de ancheta, Crin Antonescu ca PNL-ul este de acord, urmeaza ca liderii de grup sa studieze propunerea, obiectivele si numarul de parlamentari. Saptamana viitoare o sa avem o propunere comuna pentru formarea comisiei. Nu va fi Ilie Sarbu presedintele comisiei, dar in mod sigur va fi de la PSD. Cine va fi presedintele vom decide saptamana viitoare dupa ce discutam in PSD. Avem nevoie de parlamentari cu cunostinte juridice foarte serioase. Presedintia comisiei va apartine PSD, asa sunt regulile in Parlament. Crin Antonescu m-a vizitat, au avut o sedinta la PNL si a venit sa ma anunte aceste ultime detalii”, a declarat Ponta.