PNL a depus listele pentru europarlamentare. Antonescu: PNL a strans cel mai mare numar de semnaturi, peste PSD si cele doua forte aliate

Partidul National Liberal (PNL) a depus, luni, dosarele de candidatura pentru alegerile europarlamentare. La Biroul Electoral Central (BEC) au fost prezenti presedintele PNL, Crin Antonescu, secretarul general al PNL, Rares Manescu si coordonatorul campaniei electorale a PNL, Marian Petrache.

Liberalii au strans 1,2 milioane de semnaturi pentru listele la europarlamentare. La sediul BEC au venit si primii opt candidati aflati pe listele pentru alegerile europarlamentare. In cateva momente vor urma declaratii de presa.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii au depus listele cu speranta ca Romania va fi reprezentata demn in Europa de oameni care si-au dovedit pe deplin eficienta in mandatul precedent si a tinut sa sublinieze ca numarul mare de semnaturi pe care le-a strans PNL (peste 1,2 milioane), mai mare cel al PSD si a a celor doua forte aliate la un loc, este un semn incurajator privind rezultatele euroalegerilor.  

Depunem aceste candidaturi cu speranta unei reprezentari demne in Europa, cu convingerea ca propunem oameni care si-au facut datoria pe deplin si cu speranta ca ideile, proiectele liberalilor se vor face simtite in structurile europene. Cu speranta ca PE va reusi sa pastreze ideea Europei unite, ca vom avea schimbari in bine care sa marcheze depasirea unei crize si ca Romania va juca un rol demn in structurile europene. O campanie presupune si confruntare, dar mi-as dori sa fie intre ideile liberale si ideile socialiste. Este foarte important sa aducem pe intelesul romanilor cum legislatia europeana le afecteaza viata in mod direct. (…) Noi avem o tinta electorala, un target pentru rezultatul acestor alegeri undeva la 25%, depinde de prezenta care se va inregistra, daca va fi un numar de voturi comparabil cu cel de semnaturi, atunci tinta poate fi atinsa. Faptul ca PNL a strans cel mai mare numar de semnaturi, mai mare decat PSD si cele doua forte aliate, este un semn incurajator”, a declarat Antonescu.

Citeste si: Antonescu a dezvaluit cum a incercat Ponta sa rupa PNL-ul

Intrebat de ce nu este prezent si Klaus Iohannis la depunerea listelor pentru europarlamentare, Antonescu a declarat: “K. Iohannis apare cand trebuie si din motive foarte practice, acum are in Sibiu o delegatie din Germania, si din acest motiv nua putut fi prezent astazi aici. El va fi foarte prezent in aceasta campanie, desi nu e candidat”.

“Eu stiu ca am avut o prezentare de precampanie in zona de Sud-Este, acolo n-am vorbit nici despre domnul Ponta, Sarbu sau Basescu, ci despre ce au facut europarlamentarii nostri si ce au de gand sa faca. Campania pentru alegeri ne-o dorim focusata pe teme europene si nu pe nesfarsitele intrigi din interior. Sa constientizam ca suntem parte a Europei deci si parte a deciziei. Sa nu mai avem mentalitatea ca existam si noi undeva prin preajma, asteptand ceea ce se decide acolo. Suntema  7-a tara ca populatie si reprezentare in PE. Sunt oameni care au experienta si cuvantul nostru poate sa fie important acolo. Asteptam un curs mai favorabil al Europei de care sa profite si Romania”, a mai adaugat Antonescu.