PNL a depus o PLANGERE la GUVERN pentru ALEGERI LOCALE in doua tururi

Copresedintele PNL ALINA GORGHIU a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca formatiunea sa a depus la Guvern PLANGEREA prealabila pentru organizarea ALEGERILOR LOCALE in DOUA TURURI de scrutin.

“Astazi am reusit sa depunem la Secretariatul General al Guvernului plangerea prealabila pe tema ALEGERILOR LOCALE in DOUA TURURI. Este necesara aceasta procedura prealabila pentru a putea depune actiunea in Contencios administrativ.

Incercam sa ne incadram in intervalul de timp, care si asa este foarte redus, pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral in doua tururi, care presupune democratie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local si, de ce nu, da liber competitiei in Romania”, a declarat ALINA GORGHIU.

CITESTE SI: ALEGERI LOCALE 2016: CALENDARUL SI MODELUL BULETINELOR, IN MONITORUL OFICIAL

GORGHIU a reiterat faptul ca intr-un singur tur de scrutin ar fi schimbati doar 15-17% dintre primarii actuali din Romania, in timp ce in doua tururi proportia de innoire ar putea fi de 70%.

In aceeasi conferinta de presa, copresedintele PNL Vasile Blaga a spus ca Emil Boc, absent de la conferinta de presa, va candida pentru un nou mandat de primar din partea liberalilor.

Sursa foto: realitatea