PNL a fost admis OFICIAL in PPE

PNL

Adunarea politica a Partidului Popular Eeuropean (PPE) a hotarat joi primirea Partidului National Liberal in aceasta grupare politica paneuropeana de dreapta, in urma recomandarii grupului de lucru nr. 3, se arata intr-un comunicat remis presei de PNL.

Potrivit sursei citate, la intalnirea Adunarii politice a PPE a participat ADINA VALEAN, vicepresedinte al Parlamentului European.

“Suntem determinati sa lucram impreuna cu colegii nostri din PPE pentru a intari prezenta noastra in Uniunea Europeana, pentru a promova valorile noastre si pentru a crea o Europa mai competitiva si mai prospera. Suntem, de asemenea, determinati sa lucram impreuna cu colegii nostri din Romania pentru a castiga urmatoarele alegeri si sa construim impreuna o Romanie prospera”, a declarat cu aceasta ocazie ADINA VALEAN.

Citeste si: ANCA BOAGIU: PPE va aproba joi afilierea PNL si PMP

“Prin decizia luata joi de PPE, se materializeaza astfel demersul intreprins de conducerea Partidului National Liberal, inceput in anul 2012, de a aduce partidul nostru, partid de dreapta in randul Partidului Popular European, singura grupare politica de dreapta in Europa. Prin primirea Partidului National Liberal in PPE, dobandeste consistenta gestul europarlamentarilor nostri de a se inscrie in grupul PPE din Parlamentul European. De asemenea, si din punct de vedere al prezentei PNL si PDL in Europa, fuziunea celor doua partide este din acest moment clara si pe deplin impartasita de partenerii nostri europeni. Se concretizeaza, totodata, parcursul, uneori anevoios, de constructie a dreptei romanesti, astazi o alternativa politica foarte puternica la PSD. Consideram ca acest moment de recunoastere europeana a conditiei de dreapta a Partidului National Liberal va reprezenta pentru noi un argument puternic in alegerile prezidentiale de la sfarsitul acestei an”, se spune in comunicat.

Citeste si: PNL va adera saptamana viitoare in MOD OFICIAL la PPE