PNL a reactionat fata de decizia maghiarilor de a construi un GARD la granita cu ROMANIA

PNL cere autoritatilor romane si maghiare sa detensioneze relatiile incordate si sa gaseasca „solutii reale”, a declarat purtatorul de cuvant al PNL IONUT STROE.

Intr-un comunicat semnat de IONUT STROE  se arata ca „PNL ia act cu surprindere de amplificarea TENSIUNILOR DIPLOMATICE dintre Romania si Ungaria, in conditiile in care autoritatile maghiare nu renunta la gestul hazardat, neinspirat si antieuropean de a ridica un gard la granita Romaniei, iar autoritatile romane, in loc sa imprime o abordare europeana a discutiilor, se limiteaza in a raspunde politicianist prin JIGNIRI si AMENINTARI„.

CITESTE SI: GARDUL DE LA GRANITA DINTRE ROMANIA SI UNGARIA VA AVEA O LUNGIME DE 70 DE KILOMETRI

„Am dori sa amintim «diplomatilor» de ambele parti ale «gardului» ca problema cu care ne confruntam azi este una dramatica, umanitara si complexa. Este, insa, in acelasi timp, o problema a intregii comunitati europene si trebuie tratata in acest context nu prin decizii individuale. Cerem autoritatilor romane si maghiare sa nu dezgroape orgolii istorice si sa lucreze impreuna la gasirea unei solutii europene. Obsevam ca, pe masura ce lucrurile evolueaza, spiritul european si principiile la care am aderat cu totii in privinta protejarii drepturilor universale, a asigurarii libertatii de circulatie, a drepturilor refugiatilor, incep sa fie nesocotite. Va anuntam ca miza acestei situatii de criza o reprezinta oamenii si nu gardurile de autoizolare sau interesele politicianiste„, a precizat IONUT STROE.

CITESTE SI: AMBASADORUL UNGARIEI LA BUCURESTI, CONVOCAT DE URGENTA LA MAE ROMAN. BOTOND A REFUZAT INTREVEDEREA. UPDATE

PNL condamna actele de violenta de la granita sarbo-ungara si subliniaza ca in acest context mentinerea unei stari tensionate la nivel diplomatic nu rezolva chestiunile reale cu care se confrunta Uniunea Europeana la granita sa, ci mai mult le adanceste, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: pnl