PNL a sesizat Prefectura Capitalei dupa ce DANIEL BALUTA a exercitat ILEGAL functia de PRIMAR INTERIMAR al Sectorului 4

PNL a sesizat Prefectul Capitalei si a contestat actele emise de PRIMARUL INTERIMAR AL SECTORULUI 4 in contencios administrativ, intrucat DANIEL BALUTA a exercitat ILEGAL functia de PRIMAR INTERIMAR, se arata intr-un comunicat de presa transmis de liberali.

Comunicatul integral al PNL:

“Dupa numirea presedintelui PSD sector 4 in functia de primar interimar in locul suspendatului Piedone, consilierului local al PSD DANIEL BALUTA a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 26.11.2015 Hotararea Consiliului Local nr. 186 prin care s-a constatat VACANTAREA PROPRIULUI LOC DE CONSILIER LOCAL ca urmare a numirii sale in functia de primar interimar. Vacantare locului de consilier ii anuleaza lui DANIEL BALUTA dreptul de a ocupa functia de primar interimar.

Dupa ce a realizat gafa pe care a facut-o fie din necunoastere crasa a legislatiei, fie din prostie, fie din rea intentie, viitorul candidat al PSD la PRIMARIA SECTORULUUI 4 a incercat sa-si redobandeasca calitatea de consilier local prin fortarea unei hotarari a Consiliului Local de anulare a hotararii de vacantare. Dar si aceasta actiune este lovita de ilegalitate in conditiile in care hotararile de vacantare pentru functiile de consilieri locali/generali nu pot fi anulate. Singura posibilitate legala de a redeveni consilier local/general este un NOU PROCES ELECTORAL.

CITESTE SI: VICEPRIMARUL DANIEL BALUTA VA PRELUA ATRIBUTIILE LUI PIEDONE

Adica, DANIEL BALUTA va putea reveni in CONSILIUL LOCAL AL SECTORULUI 4 abia anul viitor, candidand din nou pe listele electorale in alegerile locale din 2016.

Tinand cont de gravele ilegalitati savarsite de presedintele PSD sector 4, Filiala PNL Bucuresti – Sector 4 a sesizat Prefectul Capitalei si a contestat in contencios administrativ actele semnate/emise de DANIEL BALUTA in calitate de PRIMAR INTERIMAR in perioada in care a exercitat ilegal aceasta functie.

PNL isi exprima ingrijorarea fata de felul in care PSD se raporteaza la cetatenii carora le solicita votul si la modul in care tratateaza/ignora legislatia in vigoare. PNL Bucuresti ramane fidel angajamentelor asumate fata de locuitorii Capitalei prin “Acordul pentru bucuresteni” si va sanctiona orice derapaj care aduce atingere interesului bucurestenilor!”

Sursa foto: libertatea