PNL: Am distrus mitul etnic, suntem singura tara europeana condusa de un minoritar

PNL

Madalin Guruianu, liderul PNL Sfantu Gheorghe, a afirmat, luni, ca victoria lui Klaus Iohannis a distrus ”mitul etnic”, Romania fiind singura tara europeana care va fi condusa de un minoritar.

‘Realizez ca este un rezultat istoric pentru tara asta, dar si pentru zona noastra. Odata pentru ca am putut demonstra lumii intregi ca atunci cand vrem, ‘ne trezim din somn’ si avem o prezenta la vot impresionanta, mult peste media din democratiile occidentale (…) A doua oara, pentru ca am distrus mitul etnic: Romania este singura tara europeana care va fi condusa de un minoritar etnic (…) A treia oara, pentru ca toata campania lui Victor Ponta ne-a unit, dar nu in sensul in care clama liderul PSD, ci impotriva lui si a sistemului pe care-l reprezenta. Ne-a unit intre noi, romani si maghiari, tineri si batrani, oameni de la tara cu cei de la oras, oameni din tara cu cei din diaspora’, a declarat Madalin Guruianu.

CITESTE SI: SEDINTA de ANALIZA la PNL: Liberalii vor discuta pe marginea REZULTATELOR de la ALEGERI

Liderul PNL Sfantu Gheorghe si-a exprimat speranta ca viitorul presedinte al Romaniei va ‘reseta’ si va ‘schimba la fata’ politica romaneasca.

Guruianu le-a multumit romanilor si maghiarilor din judetul Covasna care s-au prezentat la urne in numar mai mare decat in primul tur (92.000 fata de 79.000). ‘In Sfantu Gheorghe scorul este cel mai bun rezultat de dupa 1989, niciodata vreun candidat, al oricarei formatiuni si pentru orice post public nu a reusit sa adune peste 82% din voturi. Si nici scorul de 78% in judet nu a fost reusit de nici o formatiune politica de dupa 1989. Si asta in conditiile unui UDMR care a lasat alegatorii sa voteze potrivit constiintei lor, dar care l-a primit pe domnul Tariceanu, care a ramas doar ‘un viitor premier pe hartie’. Apropo, pe domnul Tariceanu l-am invitat si asteptat ani de zile sa ne viziteze cat timp a fost in PNL, dar niciodata nu a considerat necesar sa faca acest gest de curtoazie, dar acum, in aceasta campanie dezastruoasa a candidatului PSD, a binevoit sa o faca. Am vazut si cu ce rezultate’, a mai spus Madalin Guruianu. 

CITESTE SI: REZULTATE OFICIALE BEC. KLAUS IOHANNIS L-A ZDROBIT PE VICTOR PONTA. UPDATE

Klaus Iohannis a obtinut 70.713 voturi in judetul Covasna, reprezentand aproape 78% din numarul total al voturilor valabil exprimate, potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Judetean. Candidatul aliantei PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a obtinut 19.997 voturi, respectiv 22,05% din sufragiile electoratului covasnean. Prezenta la vot a fost de 49,85%, fata de 43,12% in primul tur al alegerilor prezidentiale desfasurat in urma cu doua saptamani.

Sursa foto: pnl.ro