PNL ameninta cu motiunea: Guvernul sa adopte masurile economice solicitate pana la 1 mai

PNL, prin vocea lui Eugen Nicolaescu, ameninta ca va declansa o motiune de cenzura, daca Guvernul Ponta 3 nu va adopta masurile neimpozitarii profitului reinvestit si a reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator panala 1 mai, astfel incat sa poata fi aplicate incepand cu 1 iulie.

“Daca vreti cu adevarat investitii si locuri de munca in Romania, aveti ocazia acum, in aceasta dezbatere, sa va angajati in fata Camerei Deputatilor ca veti aproba cele doua masuri pana la 1 mai, astfel incat sa fie aplicate si sa produca efecte in economie incepand cu 1 iulie.

 Daca Guvernul nu va lua nicio decizie clara pana la 1 mai, atunci grupul parlamentar PNL este decis sa depuna o motiune de cenzura la adresa Executivului”, a afirmat presedintele Comisiei de buget-finante, Eugen Nicolaescu, la dezbaterea pe teme economice din plenul Camerei Deputatilor, la care a fost invitat premierul Victor Ponta.

Citeste si: Dezbatere in Parlament. UPDATE. Ponta: Reducerea CAS si scutirea de impozit a profitului reinvestit poate fi realizata de la 1 iulie

Fostul ministru al Sanatatii i-a cerut lui Ponta sa precizeze cand va adopta cele doua masuri si i-a amintit ca, in calitate de premier, este responsabil de deciziile Executivului, de stabilirea prioritatilor de politici publice ale Guvernului.

“Daca sunteti (n.r. — responsabil), nu le conditionati (n.r. — deciziile) de cadru fiscal-bugetar, ci adaptati cadrul fiscal-bugetar in functie de prioritati si nevoi. PSD s-a opus in trecut si cotei unice de frica impactului bugetar, iar realitatea a dovedit ca ceea ce aparent ar pierde bugetul pe termen scurt, castiga economia pe termen lung.

A venit timpul ca politica fiscala sa conduca politica bugetara in Romania, si nu invers, dupa modelul aplicat cu inversunare de guvernarea Basescu-Boc pe care vad ca l-ati preluat (…) In acest moment, adoptarea celor doua masuri tine strict de decizia si vointa politica a dvs. De numic altceva”, a mai spus Nicolaescu.