PNL aniverseaza 140 de ani de la INFIINTARE cu o serie de evenimente. IOHANNIS, invitat SPECIAL

PARTIDUL NATIONAL LIBERAL va aniversa, in 24 mai, 140 de ani de la infiintarea formatiunii, in acest sens pregatind o serie de evenimente, in perioada 19-24 mai, sub denumirea ”Saptamana liberala”, la Concertul Aniversar care va avea loc la Opera Romana fiind invitat presedintele KLAUS IOHANNIS.

”Pe 24 mai 2015 se implinesc 140 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal, primul partid politic din Romania. Istoria PNL se impleteste, de-a lungul celor 140 de ani, cu istoria moderna a Romaniei. PNL a dat tarii oameni de stat, carturari, economisti, ganditori care si-au adus in mod decisiv aportul la dezvoltarea economica si sociala a tarii. Pentru a marca aceasta aniversare, PNL organizeaza o serie de evenimente, in perioada 19-24 mai, sub denumirea generica “Saptamana Liberala”, a anuntat formatiunea, prin intermediul unui comunicat de presa.

Evenimentele cuprind dezbateri, precum cea intitulata “Istorie si Traditie politica – 140 de ani de la infiintarea PNL”, care va avea loc marti, la Camera Deputatilor, la care vor participa copresedintele Alina Gorghiu, prim-vicepresedintele PNL Anca Boagiu, istorici si profesori.

PNL organizeaza, miercuri, un “Concert Aniversar – PNL 140 de ani de viziune, onoare si patriotism”, la Opera Nationala, invitatul de onoare al evenimentului fiind Klaus Iohannis, presedintele
Romaniei.

La eveniment vor participa 950 de persoane, membrii PNL, dar si importanti oameni de cultura, jurnalisti, formatori de opinie, conducatori ai unor institutii din mediul socio-economic.

PNL mai anunta pentru vineri o dezbatere organizata de Tineretul National Liberal sub genericul programului “Cariera Liberala”, la Ploiesti.

Sambata, PNL se va reuni, la Pitesti, in cadrul Consiliului National de Coordonare.

Reuniunea partidului va fi insotita de celebrarea implinirii a 140 de ani de la infiintarea PNL.

Vor avea loc evenimente aniversare la Casa de Cultura a Sindicatelor si la Vila Florica, Centrul Cultural Bratianu, din orasul stefanesti, jud. Arges. Programul include o conferinta de presa, un simpozion dedicat aniversarii PNL si o depunere de coroane la mormantul Bratienilor.

Duminica, la Alba Iulia, va avea loc evenimentul “140 de liberalism”. Programul manifestarilor include: depunere de corone la statuia lui I.C. Bratianu, o conferinta de presa, si o dezbatere despre liberalism, urmate de sedinta Biroului Politic Judetean al PNL Alba si o actiune in aer liber.

Sursa foto www.botosaneanul.ro