PNL anunta ca va vota pentru ridicarea imunitatii senatorului DAN SOVA

Partidul National Liberal a anuntat ca va vota pentru ridicarea imunitatii lui DAN SOVA. Saptamana viitoare, senatorii urmeaza sa dea un vot pe cererea de arestare emisa de procurorii DNA pe numele senatorului.

SOVA este acuzat ca a primit 100.000 de euro spaga pentru a interveni pe langa directorul general CET Govora, Mihai Balan. 

Acesta din urma a fost plasat sub control judiciar. La precedenta solicitare de arestare din luna martie, DAN SOVA a scapat cu ajutorul colegilor sai senatori. 

In momentele de cumpana a fost chiar miruit de senatorul UNPR, Ruxandra Jipa, in sala de plen. 

CITESTE SI: DNA: Directorul CET Govora MIHAI BALAN a incheiat contractele cu firma de avocatura la ordinul si in interesul lui SOVA

Nu e prima data cand DNA solicita arestarea fostului ministru al Transporturilor. Procurorii au cerut si in urma cu cateva luni Senatului incuviintarea masuri, insa parlamentarii l-au scapat atunci pe SOVA de arest. Acesta a beneficiat si de putin ajutor. divin. Inainte de vot, senatoarea Florina Jipa l-a. miruit pe DAN SOVA.

Acum, acesta este suspect intr-un nou dosar de coruptie. Procurorii spun ca a pretins si primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenta pe langa seful CET Govora, Mihai Balan sa incheie un contract de asistenta juridica cu o societate de avocatura. Pentru asta, senatorul a primit 50% dintr-un contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna. Concret, in schimbul acestui serviciu, DAN SOVA a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului.

Banii reprezentau jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.

CITESTE SI: DNA cere Senatului INCUVIINTAREA ARESTARII lui DAN SOVA. Acesta ar fi luat MITA 100.000 de euro in DOSARUL CET GOVORA. UPDATE

Modul de remitere a sumei de 5.000 de euro catre DAN SOVA ce reprezenta comisionul acestuia se facea in modul urmator: potrivit DNA, dupa decontarea facturilor de catre CET Govora denuntatorul mergea la banca si efectua operatiuni de retragere in numerar in moneda nationala pana la concurenta sumei de 5.000 de euro.

Retragerile in numerar aveau loc pe perioada mai multor zile dupa care denuntatorul efectua operatiuni de schimb valutar, -euro- a sumelor incasate de la CET Govora. Procurorii spun ca SOVA a folosit banii pentru plata unei datorii contractate pentru cumpararea unui imobil situat in Bucuresti. In acelasi dosar, directorul CET Govora, a fost plasat sub control judiciar. 

Sursa foto: gandul