PNL anunta organizarea unui LANT UMAN in jurul PARLAMENTULUI in semn de PROTEST

Copresedintele PNL VASILE BLAGA i-a cerut duminica demisia imediata premierului VICTOR PONTA, anuntand ca, in ziua dezbaterii motiunii de cenzura, liberalii vor organiza un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

“PNL cere demisia imediata a lui VICTOR PONTA. Democratia se afla intr-unul din cele mai dificile momente”, a afirmat BLAGA, intr-o conferinta extraordinara de presa sustinuta la sediul PNL.

El a sustinut ca VICTOR PONTA a lansat duminica “atacuri fara precedent la adresa justitiei”.

“Nimeni dupa 1989 nu si-a permis sa faca in asemenea hal asemenea declaratii. PONTA pune egalitate intre cazul Rarinca si cazul lui, intre cazul lui si al presedintelui KLAUS IOHANNIS, se face ca uita ca in cazul presedintelui a fost un proces civil pe care il castigase intr-o prima etapa si pe care l-a castigat pana la capat. PONTA este acuzat si nu KLAUS IOHANNIS de evaziune fiscala, de coruptie, de spalare de bani. VICTOR PONTA trebuie sa-si dea demisia pentru ca Romania este mult mai importanta decat persoana domniei sale”, a spus BLAGA.

CITESTE SI: GORGHIU: PONTA nu mai e CREDIBIL. PNL nu mai recunoaste LEGITIMITATEA lui PONTA ca premier

Liderul PNL a sustinut ca in cazul in care Ponta este “blindat cu documente atunci nu mai are de ce sa-i fie frica”, adaugand ca nu intelege solidarizarea liderilor PSD si ai arcului guvernamental cu acesta deoarece “acesta si-a batut joc de romani”.

“Noi, asa cum am decis alaltaieri, in ziua in care vom dezbate motiunea de cenzura vom face un lant uman in jurul Parlamentului si vom chema bucurestenii sa ni se alature”, a spus BLAGA, precizand ca vor fi organizate si alte actiuni in alte orase.

Premierul VICTOR PONTA a anuntat duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei de guvernare, ca va contesta ordonanta procurorului in cazul sau.

El a subliniat ca este acuzat pentru presupuse fapte petrecute in 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar in 2012 in urma acuzatiilor Monicai Macovei.

CITESTE SI: LIVE TEXT: SEDINTA COALITIEI s-a INCHEIAT. PONTA: ACUZAREA mea are ca scop schimbarea GUVERNULUI. UPDATE 

PONTA a adaugat ca doreste sa-si dovedeasca nevinovatia, sustinand ca acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual si a majoritatii actuale.

“Conform tuturor definitiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot in parlament. Orice alta metoda inseamna lovitura de stat si nu imi doresc sa traim intr-o tara in care guvernele se schimba altfel decat prin procedurile constitutionale”, a spus premierul.