PNL BUCURESTI a prezentat concluziile consultarii publice pe tema DEZVOLTARII URBANISTICE a Capitalei

PARTIDUL NATIONAL LIBERAL – Filiala Bucuresti a organizat astazi, 10 decembrie a.c., la sediul PNL Bucuresti din Bulevardul Aviatorilor, o consultare publica pe tema DEZVOLTARII URBANISTICE A CAPITALEI avand ca scop identificarea celor mai bune solutii privind activitatea COMISIEI TEHNICE DE AMENAJARE A TERITORIULUI SI URBANISM din cadrul PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI, potrivit unui comunicat remis de PNL BUCURESTI.

La dezbatere au participat CRISTIAN BUSOI – candidatul PNL la Primaria Capitalei, RAZVAN MIRONESCU – deputat PNL, MARIUS VINTILA – vicepresedinte al PNL Bucuresti, consilieri generali ai PNL, reprezentanti ai mediului academic, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai ONG-urilor din Municipiul Bucuresti.

PNL Bucuresti si-a asumat public faptul ca va largi cadrul DIALOGULUI CU SOCIETATEA CIVILA in privinta reorganizarii Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului si Urbanism din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti si, dat fiind faptul ca dezvoltarea urbanistica a Capitalei reprezinta un proces de lunga durata, in luna ianuarie se vor relua dezbaterile.

CITESTE SI: PNL BUCURESTI L-A DESEMNAT PE CRISTIAN BUSOI CANDIDAT PENTRU PRIMARIA CAPITALEI

Concluziile care s-au desprins in urma discutiilor sunt legate atat de partea legislativa, cat si de partea executiva si tehnica de la nivelul PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUCURESTI.

Reprezentantii asociatiilor profesionale au ridicat problema suprareglementarii si au propus reanalizarea legislatiei urbanismului si a devoltarii regionale, aducand in discutie necesitatea corelarii intre Master Planul pe Transporturi si Carta de Mobilitate Urbana, precum si necesitatea existentei unui centru de planificare si proiectare.

Consilierii generali, alaturi de PNL BUCURESTI, si-au asumat transparentizarea procesului de desemnare a membrilor in Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism, precum si CONSULTAREA SOCIETATII CIVILE in ceea ce priveste regulamentul de organizare si functionare a comisiei.

CITESTE SI: EXCLUSIV: MODIFICARI IMPORTANTE IN CADRUL ORGANIZATIEI PNL BUCURESTI

Pana la mijlocul lunii ianuarie, PNL BUCURESTI va continua procesul de selectie a viitorilor membri ai CTATU pe baza recomandarilor transmise de mediului academic, asociatiile profesionale si ONG-urile de profil din Municipiul Bucuresti. Selectia se va face exclusiv in baza CV-urilor si a competentelor profesionale. Dupa finalizarea consultarilor, consilierii generali ai PNL vor inainta o propunere privind noua structura a comisiei tehnice.