PNL cauta SOLUTII REALE si nu POLITICE pentru situatia grava de la TVR

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, la Bacau, ca Partidul National Liberal nu sustine proiectul initiat de PSD prin care se stipuleaza modificari in legislatia de functionare a Societatii Romane de Televiziune si Societatii Romane de Radiodifuziune, informeaza Agerpres.

Sustinand ca „este un demers facut in Parlament fara nicio colaborare cu alte partide, fara nicio consultare cu experti in domeniu”, Alina Gorghiu a precizat ca „PNL nu sustine aceasta initiativa care serveste exclusiv interesele PSD si nu pe cele ale Televiziunii publice sau postului de Radio public”. „In loc sa ne jucam de-a proiectele de lege, ar trebui sa ne gandim cum rezolvam, pragmatic, problema celor 700 de milioane de lei datorie ale Televiziunii Romane. Cum ar trebui Guvernul sa vina in intampinarea esalonarii acestor datorii, cum sa rezolvam problema angajatilor. Sunt lucruri de bun-simt si urgente care trebuie discutate”, a aratat Gorghiu.

Ea a spus ca „de mai bine de sase luni Liviu Dragnea (presedintele PSD – n.r.) refuza sa discute prelungirea mandatului Consiliului de Administratie de catre Parlament”. „Ar fi o prima masura rezonabila de a iesi din actuala situatie in care se gaseste Televiziunea publica”, a mai spus Alina Gorghiu. Ea a precizat ca despre o eventuala modalitate de reactie la „initiativa absolut de neinteles a PSD” privind modificari in legislatia SRTV si SRR se va discuta luni in Comisia de unificare a PNL. „Vom iesi cu o propunere, ce va fi inaintata tuturor grupurilor parlamentare, prim-ministrului, cel care are atributii in buna desfasurare a activitatilor Televiziunii publice”, a sustinut Gorghiu.

Cat priveste situatia televiziunilor Antena Group, Alina Gorghiu a reiterat pozitia PNL potrivit careia „cat este o procedura judiciara in curs, omul politic nu are ce sa comenteze”. „Exista in cazul Antenelor si cale juridica de atac, probabil ca s-a si apelat la ea. Sunt si alte institutii media care se afla in impas si, daca s-ar interveni pentru fiecare politic, nu ar fi corect din punct de vedere al apararii actului de justitie”, a subliniat copresedintele PNL.

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au participat sambata, la Bacau, la lansarea oficiala a candidatului partidului pentru functia de primar al municipiului resedinta de judet – senatorul Dragos Luchian. Gorghiu a declarat ca acesta „respecta intocmai criteriile de integritate stabilite de PNL”, dar „este si un profesionist in administratie prin experienta acumulata”. Fost viceprimar in perioada 2004 – 2012, Dragos Luchian s-a prezentat in fata membrilor si simpatizantilor PNL care s-au aflat sambata in sala Teatrului „Radu Beligan” din oras cu un „Proiect pentru Bacau”, precizeaza Agerpres.

Sursa foto: pnl