PNL cere DEMISIA celor doi MINISTRI de la Educatie

PNL solicita printr-un comunicat tansmis sambata presei DEMISIA MINISTRULUI EDUCATIEI, REMUS PRICOPIE si a celui delegat pentru Invatamant Superior, MIHNEA COSTOIU, pe care ii acuza de proasta gestionare a adeverintelor si diplomelor de BACALAUREAT pentru absolventii de liceu.

“De parca n-ar fi fost suficiente cele 97 de lovituri la adresa invatamantului date prin ultima Ordonanta de Urgenta, 49/2014, cei doi MINISTRI din zona EDUCATIEI revin cu o noua masura aberanta, anuland toate adeverintele eliberate pana acum de liceele din Romania. Mai mult, solicitand acestora sa aibe girul si semnatura Inspectoratelor Scolare Judetene pe fiecare adeverinta eliberata, centralizarea isi face din nou simtita prezenta”, se arata in comunicat.

Citeste si: FARA DIPLOME DE BACALAUREAT IN 2014. Ministerul Educatiei va elibera doar adeverinte de BACALAUREAT

“Evident ca totul a pornit de la faptul ca diplomele pentru absolventii din acest an se pare ca nici macar nu au fost comandate de catre onoratii ministri ai invatamantului. Si daca tot aveau o problema mare, de ce sa nu aduca inca una pe capul actualilor absolventi. Ceea ce este cu adevarat greav este ca multi dintre acesti absolventi au luat deja diplomele de la unitatile de invatamant, ba chiar unii dintre ei le-au tradus, autentificat si trimis la facultatile din strainatate, deoarece acestia erau cei care aveau cea mai mare nevoie. Cu dedicatie parca pentru acesti liceeni, vineri dupa-amiaza, onor Ministerul a trimis o circulara catre ISJ-uri, iar acestia catre licee prin care toti absolventii sunt invitati sa revina cu adeverintele primite, pentru a le fi inlocuite cu altele… Cate gafe mai trebuie sa adune cuplul de MINISTRI ai invatamantului, Pricopie si Costoiu, pentru a fi DEMISI?”, se mai spune in comunicat.

Citeste si: PNL cere DEMISIA ministrului EUGEN TEODOROVICI

Sursa foto: impactingorj.ro