PNL CERE DEMISIA PREFECTULUI CAPITALEI, ADRIAN PETCU! MOTIVUL SOLICITARII

Filiala PNL Sector 6 prin vocea liderului Cornel Pieptea solicita, in mod expres, demiterea prefectului Capitalei, Adrian Petcu (foto). Nemultumirea liberalilor este rezultatul situatiei dezastruoase care are loc, in fiecare zi, la serviciul de pasapoarte Sector 6, acolo unde  statul la cozi, listele de asteptare si copiii chinuiti fac parte din tabloul oribil al obtinerii unui document atat de uzual.

„Debutul sezonului de concedii prinde din nou nepregatite autoritatile implicate in eliberarea pasapoartelor din Bucuresti. Sute de oameni, cetateni platitori de taxe, sunt batjocoriti zilnic de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Bucuresti.

Statul la cozi, listele de asteptare si copiii chinuiti fac parte din tabloul oribil al obtinerii unui document atat de uzual.

La centrul de emitere a pasapoartelor din sectorul 6 situatia este rupta din epoca Ceausescu: la ora 4 dimineata apar primii parinti si se trec pe lista de ordine, bucurosi fiind ca la ora 8.30, cand se va deschide centrul pentru public, vor fi printre primii. Bucurestenii care ajung dupa ora 7 au de asteptat intre 4 si 6 ore, ferindu-si cum pot copiii de soare sau de ploaie.

Pentru cele mai multe dintre persoanele ajunse dupa ora 12, deznodamantul este unul trist si implacabil, nereusind sa depuna actele pana la terminarea programului. Astfel, sunt nevoiti sa revina zilele urmatoare impotriva vointei lor si sa piarda zile de concediu sau de la locul de munca. Pe scurt: „bataie de joc”.

In aceste conditii, decizia de reducere a taxei pentru eliberarea pasaportului cu 20 lei, incepand cu 2017, devine o batjocura si mai mare.

De fiecare data autoritatile invoca lipsa functionarilor si doar stirile cu diversi demnitari, care sar peste rand, mai provoaca reactii ale ministerului de resort sau ale prefecturii Bucuresti.

Prelungirea programului in sistem de ture, asigurarea mai multor ghisee operationale, optimizarea sistemelor informatice, transmiterea electronica a documentelor, instruirea si relocarea de personal de la directiile de evidenta a persoanelor, solutionarea programarilor online intr-un termen mai mic de 3 luni, cat este in prezent, sunt cateva solutii de bun simt, dar care, inexplicabil, nu sunt implementate.

Lipsa de reactie in fata unui fenomen repetitiv si previzibil precum cel al nevoii de pasapoarte in perioada estivala de concedii este inaceptabila.

In fata acestei situatii, Partidul National Liberal – filiala sector 6 cere demisia prefectului de Bucuresti, domnul Adrian Petcu”, se arata in comunicatul de presa al filialei PNL Sector 6 remis redactiei Mondo News. 

Sursa foto: adevarul