PNL cere infiintarea unei COMISII DE ANCHETA pentru AUTOSTRADA SIBIU-ORASTIE

PNL cere constituirea unie COMISII DE ANCHETA pentru a verifica neregulile de la AUTOSTRADA SIBIU-ORASTIE. Propunerea ii apartine vicepresedintelui liberal MIRCEA DOLHA.

Iata, integral, comunicatul in care deputatul cere infiintarea comisiei:

Parlamentul Romaniei are obligatia de a nu ramane impasibil la DEZASTRUL CONSTRUIRII AUTOSTRAZII SIBIU-ORASTIE. Este o urgenta, din punctul meu de vedere, infiintarea unei comisii parlamentare care sa ANCHETEZE NEREGULILE CONSTATATE la realizarea autostrazii Sibiu-Orastie, iar in acest sens voi propune conducerii PNL sa sustina aceste demers. Abuzurile Guvernului Ponta si incapacitatea acestuia de a gestiona marile investitii mult trambitate duc la greseli enorme care COSTA ROMANIA MILIOANE DE EURO.

Riscul iminent este sa pierdem si finantari europene de miliarde de euro atat de necesare pentru infrastructura. Nu este posibil ca prim-ministrul Ponta sa ordone anul trecut inaugurarea tronsonului Sibiu-Orastie din ratiuni electorale, fiind atunci “prezidentiabilul PSD”, iar CNADNR-ul sa-i faca pe plac si sa constatam astazi, la un an distanta, ca una dintre putinele autostrazi pe care le avem trebuie demolata. Este dovada cea mai clara a ”eficientei” acestui Guvern Ponta, care lucreaza in detrimentul respectarii legii, derularii lucrarilor si in special a calitatii acestora, nefacandu-si datoria de a verifica constructorul, dar cu “nota de plata” achitata din buzunarul romanilor. De altfel, asistam la un alt record negativ pentru Romania, marca Ponta: in 2015 Guvernul PSD a inchis mai multi kilometri de autostrada decat a construit.

CITESTE SI: CNADNR I-A INTERZIS ACCESUL IN SEDIU DIRECTORULUI ALIN GOGA DUPA CE ACESTA DEZVALUIT ILEGALITATILE DIN COMPANIE

Tara noastra a devenit, astfel, singura tara din Europa cu un bilant negativ la capitolul ”autostrazi”. Ba mai mult, ne trezim ca vom plati bani multi chiar si pentru autostrazi nerealizate nici macar pe hartie, daca se adevereste ce scrie in presa, si anume ca Romania va fi data in judecata pentru anularea licitatiei pentru autostrada Comarnic – Brasov. Este o situatie grava, provocata de un Guvern ce se dovedeste dezastruos si cred ca este imperios necesar ca Parlamentul sa intervina imediat in a verifica aceste aspecte.

Reamintm ca o bucata din soseaua Orastie-Sibiu trebuie DEMOLATA si RECONSTRUITA, dupa ce specialistii au gasit apa la doar opt metri sub asfalt. Concluzia apare intr-un document al Companiei de Autostrazi, obtinut de cotidianul “Romania Libera”. Soseaua a fost inaugurata cu doua zile inaintea prezidentialelor de anul trecut, dar a fost deja inchisa din cauza numeroaselor probleme care puneau in pericol viata soferilor.

Sursa foto: Realitatea