PNL cere RESPINGEREA OUG privind TRASEISMUL POLITIC

PNL cere Parlamentului RESPINGEREA OUG privind TRASEISMUL POLITIC, care se afla in dezbaterea Senatului, a anuntat luni purtatorul de cuvant al partidului, IONUT STROE.

“Saptamana aceasta PNL propune si solicita Parlamentului respingerea urgenta a OUG 55 prin care s-a LEGIFERAT TRASEISMUL POLITIC”, a declarat Stroe, la finalul sedintei de unificare a liberalilor.

El a aratat ca acest act normativ se afla in dezbaterea comisiilor juridica si de administratie ale Senatului, punctand ca prin aplicarea deciziei CCR trebuie sa se prevada in mod expres incetarea mandatelor consilierilor locali si judeteni care au migrat de la un partid la altul, iar in privinta primarilor se face referire la o eventuala revenire a acestora in partidul in care au fost alesi.

CITESTE SI: LISTA SOLICITARILOR EXPRIMATE DE ONG-URI LA ADRESA PRESEDINTELUI IOHANNIS CU PRIVIRE LA VIITORUL CABINET

De asemenea, PNL cere dezbaterea de urgenta a initiativelor liberalilor de asumare prin vot deschis de catre Parlament a voturilor in cazul solicitarilor justitiei si de amendare a actualei legi electorale si reintroducerea prevederii potrivit careia primarii pot fi alesi in doua tururi de scrutin.

Sursa foto: ionutstroe