PNL: Cerem Guvernului sa organizeze alegerile partiale, in caz contrar il vom actiona in judecata

PNL ameninta Guvernului cu o plangere penala. Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, ca premierul Victor Ponta a fost somat printr-o rezolutie sa organizeze de urgenta alegeri partiale pentru primariile, consiliile locale, judetene si parlamentare, in caz contrar Guvernul Ponta va fi actionat in judecata.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a dezvaluit ca premierul Victor Ponta i-a cerut sa negocieze organizarea partialelor:

”I-am cerut premierului sa respecte legea si ce credeti ca mi-a propus – Sa negociez cu el!. Ii raspund acum – Nu negociem legea nici macar cu premierul Victor Ponta.”, a spus Alina Gorghiu.

”Solicitam Guvernului sa organizeze alegerile partiale in caz contrar vom actiona Guvernul in judecata. Dam Guvernului o saptamana ca sa fie organizata documentatia”, a mai spus co-presedintele PNL.

Citeste si: Gorghiu: PNL are peste 40% in toate sondajele de opinie

In acest moment sunt 26 de mandate de primar vacante, 6 parlamentari, 3 de presedinte de consiliu judetean si 2 consilii locale dizolvate.

Biroul Politic National al PNL in cadrul caruia este ales noul purtator de cuvant al liberalilor si este ‘reglementata’ problema senatorului Tudor Chiuariu, condamnat pentru coruptie, s-a reunit vineri, la Iasi, in prima sedinta din acest an.

Tot vineri se desfasoara si sedinta Biroului Politic National al Tineretului Liberal. Sambata, liberalii vor participa la manifestarile dedicate implinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane.