SEDINTA PNL: PRESEDINTELE va fi ales in FEBRUARIE. Cine are cele mai mari sanse sa-i ia locul lui IOHANNIS

PNL

Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale si va lasa vacant, din luna decembrie cand va prelua functia de la Cotroceni, postul de co-presedinte de la conducerea Partidului National Liberal (PNL) initial.

UPDATE 15.20: In cadrul primei sedinte a noului Partid National Liberal s-a luat hotararea ca alegerile pentru postul de presedinte sa aiba loc in luna februarie a anului 2015.

In ciuda fuziunii, PNL si PDL vor merge cu formula de co-presedinti pana in anul 2017, atunci cand vor avea loc alegeri generale pentru conducerea noului PNL. In aceste conditii, membrii din vechiul PNL nu au timp prea mult pentru a savura victoria categorica obtinuta de Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta.

CITESTE SI: Primul BPN al noului PNL se intruneste, in premiera, dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE 

Favoritul pentru a-i lua locul lui Klaus Iohannis este Ludovic Orban, au explicat surse din PNL. Acesta este prim-vicepresedintele cu cel mai mare numar de voturi de la Congres, dar are un singur defect in ochii liberalilor: s-a apropiat prea mult de Vasile Blaga si PDL. Ludovi Orban are si marele avantaj de a fi favoritul lui Vasile Blaga in cursa pentru ocuparea postului vacant din conducerea liberalilor.

In aceeasi ordine de idei, Orban a fost unul dintre cei mai activi oameni in aceasta campanie electorala si are relatii in teritoriu. Aceleasi surse din interiorul partidului sustin ca Orban isi face campanie interna inca din timpul campaniei electorale pentru europarlamentare. Dupa demisia lui Antonescu el a fost primul care si-a anuntat intentia de a candida, ulterior renuntand la aceasta intentie.

CITESTE SI: PNL: Am distrus mitul etnic, suntem singura tara europeana condusa de un minoritar 

Sursa foto: pnl.ro