PNL CONTESTA la Curtea Constitutionala LEGEA SECURITATII CIBERNETICE

Prim-vicepresedintele PNL, LUDOVIC ORBAN, a anuntat marti ca deputatii PNL au CONTESTAT la Curtea Constitutionala LEGEA SECURITATII CIBERNETICE, initiata de Guvern si adoptata saptamana trecuta de Senat.

”69 de deputati apartinand PNL si-au exercitat dreptul constitutional de a ataca la Curtea Constitutionala legea adoptata de Parlament, Legea privind securitatea cibernetica a Romaniei”, a anuntat Orban, lider al grupului deputatilor PNL.

El a indicat prevederile articolului 17 de legea invocata, care ar incalca prevederile constitutionale.

Citeste si: Societatea civila ii cere lui Klaus Iohannis sa nu promulge Legea securitatii cibernetice

”Dupa opinia mea, aceasta noua tentativa a Guvernului Ponta de a incerca sa permita serviciilor de informatii, unor institutii de autoritate, Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale, sa intre cu bocancii in viata privata a cetateanului roman reprezinta o grava incalcare a democratiei si o grava incalcare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului roman. Noi, ca liberali, nu putem permite ca acest lucru sa se intample”, a spus Orban.

Citeste si: Comisia pentru aparare din Senat sustine ca legea privind securitatea cibernetica NU se adreseaza PERSOANELOR FIZICE

El a mentionat ca Legea securitatii cibernetice ”vine in aceeasi linie” cu Legea Big Brother si Legea cartelelor Pre-Pay, care au fost declarate neconstitutionale.

Legea securitatii cibernetice a fost adoptata sambata Senat, camera decizionala.