PNL da in judecata guvernul pentru anularea Ordonantei 45/2014

GUVERNUL sesizeaza DNA si CURTEA DE CONTURI: Imobile RETROCEDATE pe cazuri "EXCEPTIONALE" de paranoia sa lombosciatica

Presedintele PNL Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a dat in judecata guvernul, pentru anularea Ordonantei 45 din 2014, care modifica legislatia privind organizarea alegerilor prezidentiale, aratand ca aceste modificari ar duce la o frauda electorala masiva, favorizand votul multiplu.

“PNL, prin mine a dat Guvernul in judecata pentru anularea Ordonantei 45 pe 2014, care modifica nepermis legislatia specifica organizarii alegerilor pentru alegerea presedintelui Romaniei” , a precizat Iohannis.

El a spus ca PNL a facut apel de mai multe ori la Avocatul Poporului pentru a ataca ordonanta, aceasta institutie nu a dat curs si atunci PNL s-a simtit obligat sa o atace.

Citeste si: Iohannis, deranjat de atacurile la religie si etnie: M-am nascut in Romania, sunt cetatean roman si numai roman

“Nu poate Guvernul, cu un candidat la presedintie, cu putine zile inainte de alegeri, sa modifice legislatia care se refera la aceste alegeri. Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale si-ar crea un avantaj competitional si acest lucru il consideram, nu numai noi, ci si Comisia de la Venetia, inacceptabil. Am formulat astfel o solicitare de chemare in judecata a Guvernului, in care am invocat exceptia de neconstitutionalitate si credem ca instanta va trimite la Curtea Constitutionala ordonanta, de unde vom avea un raspuns transant”, a mai spus Iohannis.

El a adaugat ca, daca ramane asa ordonanta se creeaza premisa unei fraude electorale masive, favorizandu-se votul multiplu.

Citeste si: Iohannis a anuntat cand va fi lansat candidatul ACL la prezidentiale

El a explicat ca Guvernul schimba in aceasta ordonanta un articol din lege, introducand posibilitatea de a se vota oriunde in tara, pe baza unei declaratii pe propria raspundere, ceea ce incurajeaza votul multiplu.

“Aceasta ordonanta trebuie anulata. intreaga ordonanta este neconstitutionala”, a aratat Iohannis.

“Nu-l voi acuza niciodata pe Victor Ponta de incalcare de fraudare a alegerilor, dar nici mie sa nu mi se reproseze ca nu am facut pasii legali pentru a ataca asa ceva”, a mai spus Iohannis.