PNL: Decizia Tribunalului nu afecteaza calitatea lui Iohannis de presedinte PNL sau de candidat la alegerile prezidentiale

PNL

Partidul National Liberal (PNL) sustine ca decizia Tribunalului Bucuresti in ceea ce priveste respingerea modificarilor aduse Statutului partidului nu afecteaza calitatea lui Klaus Iohannis de presedinte al PNL si nici pe cea de candidat la alegerile prezidentiale.

”Din minuta redactata de Tribunal, reiese foarte clar ca nu exista niciun fel de obiectiuni din partea completului care a judecat acest dosar in ceea ce priveste alegerea noii conduceri a partidului. Instanta a dispus ca toate documentele referitoare la alegerea conducerii PNL sa fie inregistrate in Registrul partidelor politice. Nu exista niciun fel de problema cu privire la legitimitatea si legalitatea noii conduceri a PNL. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu afecteaza in niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Presedintia Romaniei. Alianta Crestin-Liberala l-a desemnat pe domnul Iohannis candidat la Presedintie in urma unei decizii politice, care nu a avut la baza calitatea sa formala de presedinte al PNL”, se precizeaza intr-un comunicat al PNL remis marti presei.

CITESTE SI: CRIN ANTONESCU: Candidatura lui KLAUS IOHANNIS la prezidentiale nu va fi afectata 

PNL mentioneaza ca in ceea ce priveste decizia asupra Statutului partidului asteapta ”motivarea deciziei pentru a vedea care sunt modificarile respinse de instanta”. PNL mentioneaza ca va ataca decizia Tribunalului Bucuresti in termenul legal de cinci zile.

”Chiar si in cazul in care decizia Curtii de Apel va mentine obiectiile la Statut formulate de Tribunal, singura consecinta este ca partidul va functiona fara sa mai tina cont de acele dispozitii declarate neconforme. Reamintim ca, in ceea ce priveste candidatura domnului Klaus Iohannis la sefia PNL, acesta a fost ales presedinte al PNL cu sustinerea unei largi majoritati a delegatilor la Congres. Aceasta este o realitate politica necontestata si necontestabila”, se mai arata in comunicatul PNL.

Tribunalul Bucuresti a respins modificarile aduse statutului PNL la congresul din iunie, mentionand ca “ia act de lucrarile congresului”, la care Klaus Iohannis a fost ales presedinte al formatiunii, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid. In decizia luata luni de Tribunalul Bucuresti se arata ca instanta “ia act de lucrarile congresului”, dar “respinge capatul de cerere cu privire la modificarea statutului”.

“Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

CITESTE SI: Statutul PNL, declarat ILEGAL de Tribunalul Bucuresti 

Cererea de inregistrare a modificarilor aduse Statutului PNL a fost depusa la Tribunalul Bucuresti in 8 iulie, iar judecarea a inceput in 7 august, cand instanta a constatat ca a fost formulata o cerere de interventie in interes propriu de catre Danut Badau, primarul orasului Pucioasa, judetul Dambovita, care a solicitat anularea Congresului PNL din 28 iunie si a tuturor actelor emise in legatura cu acesta.

La urmatorul termen, din 5 septembrie, instanta a dispus disjungerea cererii de interventie formulata de Badau in contradictoriu cu Partidul National Liberal si a dispus formarea unui nou dosar si inaintarea catre Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, pentru a fi discutata solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

Sursa foto: pnl.ro