PNL depune azi a patra MOTIUNE de CENZURA impotriva GUVERNULUI PONTA

PNL depune, luni, a patra MOTIUNE de CENZURA impotriva Guvernului condus de VICTOR PONTA, potrivit anuntului facut vineri, in deschiderea Consiliului Director PNL, care a avut loc la Poiana Brasov.

Dupa ce VICTOR PONTA a fost trimis in judecata in dosarul TURCENI-ROVINARI, opozitia incearca din nou demiterea sefului Executivului. Liberalii au 175 de voturi, dar este nevoie ca demersul lor sa fie sustinut de cel putin jumatate plus unul din numarul total de parlamentari. PNL se bazeaza pe UDMR – 25 parlamentari, UNPR – 61 parlamentari, NEAFILIATI – 23 parlamentari si MINORITATI – 17 parlamentari.

CITESTE SI: GORGHIU: DACA MOTIUNEA NU TRECE, PIERDE SOCIETATEA DIN ROMANIA. SUNTEM OAIA NEAGRA A EUROPEI

Copresedintele PNL, ALINA GORGHIU, a confirmat depunerea MOTIUNII de CENZURA in cadrul conferintei de presa, de dupa Colegiul Director al partidului. ALINA GORGHIU si VASLE BLAGA au declarat in conferinta de presa ca MOTIUNE de CENZURA va fi depusa luni, dar au refuzat sa precizeze ce negocieri poarta cu alte partide pentru a obtine numarul total de semnaturi, 278:

”Sunt cateva subiecte pe care vreau sa vi le aduc in atentie, am obtinut o decizie politica pe un subiect important, avem un premier trimis in jdecata pentru fapte de coruptie care refuza sa isi dea demisia. Singura decizie a sa este sa-si atace procurorul de caz, este prea mult si pentru VICTOR PONTA. La fel de vinovati sunt si cei din coalitia de guevrnare, azi am luat o decizie politica pe care o asteaptau cei peste 1 milion de romani care au votat pentru demiterea lui VICTOR PONTA: PNL a decis sa depuna luni o MOTIUNE de CENZURA pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului in fata Justitiei. Fac apel la coalitia de guvernare sa ia o decizie in folosul Romaniei si sa sustina MOTIUNEA de CENZURA”, a declarat ALINA GORGHIU.

Referitor la negocierile cu UNPR, ALINA GORGHIU a mai subliniat: „Avem discutii de la precedenta MOTIUNE de CENZURA cu toate partidele parlamentare. Nu am sa fac publice deloc demersurile pe care le vom face in vederea sustinerii MOTIUNII de CENZURA. In acest moment am luat decizia, din acest moment vor fi stranse semnaturile. ”

CITESTE SI: DRAGNEA NU CREDE IN MOTIUNEA DE CENZURA A PNL: TEORETIC, NU ARE SANSE SA TREACA

Ulterior, VASILE BLAGA a mai spus: ”In ziua in care se va depune MOTIUNEA de CENZURA va fi si un miting in Bucuresti la Palatul Parlamentului, sper ca nu ne mai ameninta domnul Ponta cu contramanifestatii ca in vara. ” Intrebat daca exclude din start posibilitatea ca PNL sa refuze sa faca parte dintr-un Guvern in care Gabriel Oprea sa fie premier, VASIILE BLAGA a afirmat: „Cred ca am vorbit romaneste. Noi suntem partid de opozitie, vrem sa ajungem la putere. Nu putem sa facem asta decat cu un premier al nostru (n.r. Catalin Predoiu).”

In schimb, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara, vineri, la Ploiesti, ca nu crede ca o viitoare MOTIUNE de CENZURA a PNL ar avea sanse sa treaca, afirmand ca un astfel de demers nu poate genera schimbarea din functie a premierului VICTOR PONTA. ”Nu cred ca are sanse (MOTIUNEA de CENZURA — n.r.). Nu e o noutate ca PNL anunta o MOTIUNE de CENZURA (…) Nu MOTIUNEA de CENZURA a PNL poate sa genereze sau nu o schimbare a lui VICTOR PONTA‘, a declarat LIVIU DRAGNEA.

Sursa foto: realitatea