PNL depune miercuri proiectul pentru INFIINTAREA COMISIEI DE ANCHETA in CAZUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

Liderul deputatilor liberali, EUGEN NICOLAESCU, a anuntat ca PNL va depune miercuri in BIROUL PERMANENT AL CAMEREI, daca va intruni toate procedurile, proiectul pentru INFIINTAREA UNEI COMISII DE ANCHETA care sa analizeze circumstantele in care A MURIT BOGDAN GIGINA, POLITISTUL DE LA RUTIERA, aflat in COLOANA OFICIALA a vicepremierului GABRIEL OPREA, relateaza Agerpres.

“Cel mai important lucru este sa PREVENIM ASEMENEA SITUATII. Am informat colegii ca am deschis discutiile si cu alte grupuri parlamentare. Deja avem din partea grupului PND acordul de a merge alaturi de noi in aceasta comisie de ancheta si mai asteptam de la UDMR in aceasta seara, iar maine, cand speram ca avem textul gata in ceea ce inseamna constituirea comisiei de ancheta, obiectul ei de activitate, modul in care sa fie organizata si sa functioneze, voi inmana acest proiect si grupurilor parlamentare ale MAJORITATII PARLAMENTARE. (…) Daca toate aceste proceduri se vor termina pana miercuri la pranz, atunci vom inainta proiectul de hotarare al Camerei Deputatilor privind CONSTITUIREA COMISIEI DE ANCHETA astfel incat sa fie discutat in sedinta Biroului permanent de miercuri dupa-amiaza si de aici sa se declanseze toate procedurile firesti”, a spus Nicolaescu in Parlament.

CITESTE SI: UN DEPUTAT PNL SUSTINE CA IN MASINA LUI OPREA SE AFLA O „CONSILIERA SUSPECT DE APROPIATA”

Potrivit lui, rolul comisiei este de a stabili CAUZELE PRODUCERII ACCIDENTULUI si de a gasi solutii in astfel de cazuri.

El a precizat ca in sedinta grupului PNL de la Camera Deputatilor a ridicat problema analizarii legislatiei existente privind FOLOSIREA COLOANELOR OFICIALE, liberalii urmand sa faca o evaluare pana la 1 decembrie in acest sens.

“Cred ca trebuie sa fim mult mai precisi, mult mai exigenti si cat mai putini sa beneficieze de asemenea facilitati, care se duc mai departe catre aroganta, orgoliu, sfidare si nicidecum catre utilitate”, a mai spus liberalul.

Nicolaescu a adaugat ca la Senat PNL propune audierea ministrului Gabriel Oprea in Comisiile de Aparare si Abuzuri.

Sursa foto: jurnalul