PNL despre “BARONUL PUILOR”: Justitia trebuie sa se faca in sala de judecata

Partidul National Liberal (PNL) va vota in PLENUL Camerei Deputatilor cererea Parchetului privind incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE a deputatului FLORIN POPESCU, sustinand ca LEGISLATIVUL nu trebuie sa fie SCUT pentru cei asupra carora planeaza suspiciuni de CORUPTIE.

Cei sase DEPUTATI ai PNL din Comisia juridica au votat, luni, in FAVOAREA solicitarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului FLORIN AURELIAN POPESCU.

“Astfel, din cele 7 (sapte) voturi pentru incuviintare, 6 (sase) au apartinut deputatilor PNL. Si de aceasta data, reprezentantii PNL au considerat ca JUSTITIA trebuie sa se faca in SALA de JUDECATA, si nu in PARLAMENT.

Citeste si: FLORIN POPESCU se disculpa: Va dau cuvantul meu, nu am mancat nici macar o aripa de pui de acolo 

In plenul Camerei Deputatilor, in sedinta consacrata acestui subiect, PNL va fi consecvent si va VOTA cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) privind incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE a domnului deputat FLORIN AURELIAN POPESCU”, se arata intr-un comunicat.

In opinia liberalilor, actul de justitie trebuie sa fie unul ferit de ingerintele politicului, iar legislativul nu trebuie sa fie scut pentru cei asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie, indiferent ca acestia se numesc Cosma, Popescu sau oricare alt nume.

“PSD ne-a obisnuit cu atitudinea de a face zid in jurul celor acuzati de fapte de coruptie, iar astazi am asistat la un front comun facut cu oamenii lui Traian Basescu in sprijinul unui apropiat al Elenei Udrea. Este clar ca PSD are propria agenda, care vizeaza APARAREA BARONILOR, fapt evident pentru PNL din momentul in care parlamentarii PSD au scos din sertar Legea amnistiei. Daca n-ar fi existat opozitia PNL, astazi, aceasta lege ar fi fost in vigoare, cu toate consecintele ei”, mai sustin liberalii.

Citeste si: FLORIN POPESCU, “baronul puilor” din Dambovita, a fost SCAPAT de colegii DEPUTATI 

Comisia juridica a Camerei Deputatilor, in baza votului, va da un raport catre Biroul Permanent impotriva solicitarii ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului FLORIN AURELIAN POPESCU, a declarat luni presedintele comisiei, Bogdan Ciuca. El a precizat ca dintre cei 23 de deputati prezenti la sedinta comisiei (din 27) 15 au votat impotriva cererii, sapte in favoarea acesteia si unul s-a abtinut.

Sursa foto: pnl.ro