PNL discuta despre REVIZUIREA CONSTITUTIEI in cadrul COMISIEI SPECIALE

Purtatorul de cuvant al deputatilor liberali, CRISTINA POCORA, a declarat miercuri ca PNL discuta despre REVIZUIREA CONSTITUTIEI in comisia parlamentara de resort, iar faptul ca premierul VICTOR PONTA cere o intalnire pe aceasta tema cu partidele parlamentare arata ca “nu e pe subiect”.

“Avem aceste intalniri permanent in cadrul comisiei, acolo se discuta despre revizuirea Constitutiei. Mai mult, ceea ce noi solicitam si vrem in aceasta comisie este sa facem o ampla discutie pe REVIZUIREA CONSTITUTIEI, sa discutam de la inceput pe fiecare articol. PNL e in comisie si discuta despre REVIZUIREA CONSTITUTIEI, domnul Ponta cred ca nu e pe subiectul acesta”, a spus CRISTINA POCORA la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: IOAN CHELARU a anuntat data pana la care pot fi depuse AMENDAMENTE la proiectul de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI 

CRISTINA POCORA a adaugat ca PNL nu este de acord cu “graba” PSD de a finaliza proiectul de REVIZUIRE a CONSTITUTIEI.

“Daca discutam despre REVIZUIREA CONSTITUTIEI, discutam pe fiecare articol. Daca domnul VICTOR PONTA si PSD se grabesc, atat timp cat mai este domnul Ponta intr-o functie sa-i ofere niste prerogative sau niste puteri in plus domnului Ponta, e problema lor si noi nu suntem de acord”, a mentionat CRISTINA POCORA.

Premierul VICTOR PONTA a cerut marti conducerii PNL sa nu ”saboteze proiectul de REVIZUIRE a CONSTITUTIEI’ si a propus liderilor partidelor parlamentare o intalnire in care sa se decida finalizarea procesului tinand cont de observatiile Comisiei de la Venetia si ale Curtii Constitutionale.

CITESTE SI: IOAN CHELARU este noul presedinte al Comisiei de revizuire a CONSTITUTIEI 

“Fac un apel foarte, foarte hotarat la conducerea PNL sa nu saboteze proiectul de REVIZUIRE a CONSTITUTIEI!!! Din motive politicianiste greu de inteles astfel se va pierde o oportunitate care apare o data la 10-15 ani de a moderniza institutiile statului si de a adapta sistemele de protectie a drepturilor fundamentale! Orice reforma reala a vietii politice nu poate fi completa fara modificarea Constitutiei! Si trebuie sa le reamintesc parlamentarilor liberali ca aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am facut in campania din 2012 cand am fost toti alesi! Ingroparea acestui proiect ar fi o grava tradare a tuturor celor care au avut incredere in noi”, a scris VICTOR PONTA pe Facebook.

Sursa foto: PNL.ro