PNL, dupa CONSULTARILE de la COTROCENI: Sub MEDIEREA PRESEDINTELUI, putem elabora o LEGISLATIE pentru lupta impotriva TERORISMULUI

PNL a transmis, miercuri, dupa consultarile avute cu seful statului pe tema legilor Big Brother, ca, sub MEDIEREA PRESEDINTELUI KLAUS IOHANNIS si prin consens politic se poate elabora o LEGISLATIE care sa ofere autoritatilor instrumente in lupta cu TERORISMUL, potrivit unui comunicat de presa.

”PNL considera ca, sub medierea presedintelui Romaniei si cu respectarea drepturilor si libertatilor civile, putem elabora o legislatie care sa ofere autoritatilor instrumente in lupta cu criminalitatea organizata, cu terorismul si cu alte potentiale riscuri la adresa sigurantei nationale. Este important ca o astfel de legislatie sa fie adoptata prin consens politic, in urma unui proces de legiferare transparent si corect”, se spune in comunicat.

PNL anunta si ca a decis sa semneze proiectul de lege care va reglementa accesul autoritatilor la datele detinute de furnizorii de servicii din sectorul comunicatiilor electronice.

Citeste si: CONSULTARI FULGER LA COTROCENI: A fost semnata o initiativa de MODIFICARE a LEGII BIG BROTHER

”Este vorba despre proiectul pentru modificarea si completarea legii nr. 506 din 7 noiembrie 2004, privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. Acest document va fi depus in procedura legislativa sub semnatura tuturor liderilor partidelor politice din Parlament”, arata PNL.

Liberalii mentioneaza ca este vorba despre un proiect care tine cont de observatiile Curtii Constitutionale din Romania si de cerintele Conventiei Europene pentru apararea drepturilor omului.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS i-a invitat pe LIDERII PARTIDELOR parlamentare la DISCUTII privind legislatia referitoare la PRELUCRAREA DATELOR cu caracter personal

”Astfel, o modificare importanta adusa acestei legi o reprezinta prevederea conform careia accesarea datelor de trafic se va face doar intr-un cadru delimitat, de catre instanta de judecata sau cu autorizarea judecatorului. Este o prevedere care limiteaza potentialele abuzuri si ofera o garantie in favoarea respectarii vietii private a cetatenilor”, apreciaza PNL.