PNL face apel la responsabilitate si cumpatare in contextul situatiei politice de la Chisinau

Purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE, face apel la responsabilitate si cumpatare in contextul situatiei politice de la Chisinau si transmite din partea Partidului National Liber un mesaj tuturor fortelor politice din Republica Moldova, ca acestea sa calmeze spiritele din strada si sa nu lase lucrurile sa degenereze, informeaza Agerpres. 

“Dupa mai bine de trei luni de criza politica, transformata si in criza sociala, in Moldova s-a validat in sfarsit un guvern de catre o majoritate a parlamentarilor. PNL apreciaza ca singura sansa de a se mentine viabil parcursul european este ca acest moment sa fie tratat cu maxima responsabilitate si cumpatare. Chiar daca este greu in a se modera, doar opiniile si pozitionarile politice moldovenesti pot ajuta la detensionarea momentului si la stabilizarea si redresarea situatiei Republicii Moldova. Ceea ce este esential in acest moment este reorientarea tarii catre structurile, valorile si standardele occidentale”, afirma STROE intr-un comunicat.

CITESTE SI: R. MOLDOVA: A fost votat Guvernul PAVEL FILIP. PROTESTATARII au intrat in PARLAMENT. UPDATE

In opinia sa, Republica Moldova are acum un guvern care poate fi functional rapid, iar acest lucru ar sluji interesului economic si social al moldovenilor si continuarii parcursului european al acestei tari.

“Ne aratam convingerea ca de astazi lucrurile au sansa de a se aseza pe un fagas al normalitatii in care prioritate sa aiba interesul national si proeuropean. Acesta este un moment crucial in devenirea europeana a Moldovei, iar abordarea cu maxima determinare si urgenta a reformelor cheie va fi esentiala pentru a satisface solicitarile si asteptarile oamenilor din Moldova: reluarea asistentei si finantarii oferite de UE, solutionarea crizei sectorului bancar, reforma in domeniul justitiei si lupta impotriva coruptiei”, a mai spus IONUT STROE.

 Sursa foto: pnl