PNL: FIREA tine pe loc investitiile din Capitala, desi Primaria are in conturi 150 milioane euro

Liderul filialei Partidului National Liberal (PNL) din Sectorul 6, CORNEL PIEPTEA, a lansat un nou atac la adresa edilului general GABRIELA FIREA. Pieptea, fost viceprimar al Capitalei, sustine ca actualul primar general blocheaza, in mod voit, o serie de investitii mai mult decat necesare, in conditiile in care in conturile PRIMARIEI BUCURESTIULUI s-ar afla, blocate, aproximativ 150 de milioane de euro.

In continuare va prezentam, in varianta integrala, comunicatul de presa al PNL Sector 6:

“Conform documentelor publicate pe site-ul Primariei Capitalei privind executia bugetara, doamna Firea tine blocate circa 150 milioane euro, desi multe dintre problemele orasului s-ar atenua considerabil daca ar exista un program coerent de investitii care sa foloseasca acesti bani. Pentru primele sase luni ale acestui an, in bugetul aprobat al municipiului Bucuresti era previzionata o cheltuiala cu investitiile de circa 670 milioane lei, iar, conform executiei bugetare, veniturile au fost realizate.

Asadar, bani sunt. Cu toate acestea, Primaria Municipiului Bucuresti a platit efectiv pentru investitii aproape 117 milioane lei, adica 17.45%. Situatia este dezastruoasa si oglindeste blocajul de la nivelul administratiei Firea.

Un nivel atat de mic al platilor inseamna ca lucrarile deja incepute inainteaza extrem de incet, iar despre lucrari noi nici nu poate fi vorba, in ciuda declaratiilor halucinante ale doamnei primar care viseaza, asemenea colegului Sorin Oprescu, la lucrari megalomanice de genul canalului Dunare – Bucuresti.

In campania electorala, doamna Firea vorbea despre efectele lipsei de viziune asupra programului de investitii al Primariei Generale in urmatorii termeni: “Amanarea investitiilor a facut ca banii pentru acestea sa fie cheltuiti anual de Primarie pentru acoperirea ineficientei si pierderilor.”

Dupa preluarea Primariei Capitalei de catre binomul Firea – PSD, s-a renuntat imediat la publicarea pe site-ul institutiei a situatiilor privind finantarea si stadiile lucrarilor de investitii. In lipsa acestor informatii, evaluarea evolutiei lucrarilor se poate face grosier prin raportarea la valoarea platilor efectuate din total planificat in bugetul aprobat.

Incompetenta manageriala a Primarului General, dublata de o majoritate servila PSD-ALDE in Consiliul General, este resimtita zi de zi de fiecare bucurestean, fie ca vorbim despre starea sistemului de termoficare bagat in insolventa, despre cotele alarmante ale poluarii, starea drumurilor sau calitatea transportului public.

O politica de dezvoltare a unei metropole precum Bucurestiul nu inseamna avalanse de stimulente financiare sau spectacole grandioase sub aspectul costurilor, dar mediocre ca valoare culturala. 

Pentru doamna Firea exista o singura solutie: asumarea publica a acestei stari de fapt prin prezentarea stadiului fiecarei investitii aflate in derulare si a proiectelor viitoare si stimularea dialogului pentru identificarea cauzelor si a solutiilor.

In acest sens, ii solicit:

1.        Sa prezinte trimestrial, pentru fiecare lucrare de investitii, urmatoarele elemente: suma contractata, stadiul fizic si nivelul platilor efectuate.

2.        Realizarea unui audit privind investitiile derulate de catre Primaria Capitalei, care sa evidentieze masurile necesare pentru deblocarea si derularea mai repede a lucrarilor.

Ar fi doi primi pasi care ar demonstra existenta bunei credinte la doamna primar Firea”.

Sursa foto: realitatea