PNL i-a trasat o noua sarcina lui CATALIN PREDOIU

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat ca a primit din partea partidului sarcina sa elaboreze un proiect de introducere a solutiilor Curtii Constitutionale in corpul Codurilor penale, adaugand ca acesta ar putea fi gata in maximum 10 zile, informeaza Agerpres.

“Am primit din partea PNL sarcina sa elaborez un astfel de proiect de introducere a solutiilor Curtii Constitutionale in corpul celor doua Coduri, ca sa aliniem legile la deciziile CCR si la Directiva europeana privind drepturile omului si garantiile procesuale. O sa asamblam, la inceputul saptamanii viitoare, un grup de lucru care speram ca in 7 – 10 zile sa finalizeze acest proiect, oricum estimez ca ne vom misca mai repede decat Ministerul Justitiei. (…) Dupa ce o sa avem un text de lucru, ne vom intalni in primul rand cu partidele din Opozitie pentru a purta un dialog pe acest proiect, dar nu excludem nici discutiile cu PSD, pentru ca avem tot interesul sa fie o lege buna si sa nu fie pretext pentru a introduce in legi tot felul de ‘inovatii’ care de fapt urmaresc interese personale”, a spus Predoiu, duminica, intr-o conferinta de presa. 

El a adaugat ca, in viziunea PNL, in plan legislativ, Codurile penale trebuie amendate strict prin introducerea solutiilor CCR in corpul legilor si alinierea acestora la recenta Directiva a Uniunii Europene privind drepturile omului si garantiile procesuale. “Ajustarile legislative nu trebuie sa fie un pretext pentru subminarea Justitiei. In plan imediat, in Parlament trebuie adoptata OUG 14/2017 si respinsa OUG 13/2017 pentru a elimina orice risc de aplicare a acesteia din urma”, a mentionat el.

Sursa foto: pnl