PNL Iasi il ACUZA pe primarul GHEORGHE NICHITA ca a folosit institutiile publice pentru nunta fiicei sale

Liberalii ieseni sustin ca primarul PSD GHEORGHE NICHITA a folosit institutiile publice pentru nunta fiicei sale si cer sa fie date publicitatii sumele cheltuite pentru curatenie in cladirea Starii Civile, in jurul bisericii unde a avut cununia religioasa si pentru asfaltarea unui drum spre aeroport.

Vicepresedintele PNL Iasi Alexandru Muraru a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca primarul GHEORGHE NICHITA s-a comportat in ultimele zile ca “un bulibasa, care a tinut ca intreaga urbe sa afle despre evenimentul din propria familie”.

“Primarul Nichita a folosit institutiile publice pentru un eveniment de familie. A fost renovata Casa Casatoriilor inaintea acestui eveniment, au fost reamenajate spatiile verzi din jurul bisericii si a fost asfaltata strada Eternitatea, drum folosit de demnitarii care au venit cu avionul. Totul s-a facut pentru a veni invitatii la nunta si pentru a da bine. Este un comportament tipic de nomenclaturist, la fel ca atunci cand se vopseau copacii pe vremea lui Ceausescu”, a spus Muraru.

Citeste si: ROBERT TURCESCU s-a CASATORIT duminica in SECRET

Totodata, liberalul a amintit ca Politia a dirijat circulatia in zona Copou, in timpul cununiei religioase a fiicei primarului Iasiului, in timp ce importante forte de ordine au fost mobilizate la Starea Civila, unde vineri a avut loc cununia civila.

“Solicitam in mod public ca Primaria Iasi sa faca publice sumele care au fost cheltuite in ultimele zile cu toate aceste actiuni. Credem ca sumele pot fi cu usurinta decontate din darurile de nunta”, a declarat vicepresedintele PNL Iasi, citat de Mediafax.

De asemenea, Alexandru Muraru a cerut Politiei Locale sa faca o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care un jurnalist ar fi fost agresat de un agent de paza in timp ce se afla pe domeniul public in zona cladirii Starii Civile din Iasi, unde avea loc cununia civila a fiicei lui Nichita.

“Niciun oficial din primarie nu si-a cerut scuze in legatura cu acest incident. Aceasta complicitate ne demonstreaza atmosfera de teroare in care s-a desfasurat evenimentul. Nu poti teroriza pe cei care sunt pe domeniul public”, a mai spus liberalul iesean.

La nunta Ilincai Nichita, care a avut loc sambata seara, au luat parte aproximativ 600 de persoane, intre care premierul VICTOR PONTA, care a venit singur la petrecere, vicepremierii LIVIU DRAGNEA si GABRIEL OPREA, ministrii NICOLAE BANICIOIU, REMUS PRICOPIE, EUGEN TEODOROVICI, AURELIA CRISTEA, DOINA PANA SI GABRIELA SZABO, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, MARIAN OPRISAN, si primarul Galatiului, Marius Stan.

De asemenea, printre nuntasi s-au aflat parlamentari PSD, primari social-democrati, sefi de institutii din Iasi, precum si oameni de afaceri locali.

Nunta Ilincai Nichita a avut loc la un restaurant select de la marginea orasului, iar invitatii au inceput sa soseasca dupa ora 19.00, masinile acestora fiind oprite de mai multi agenti de paza la aproximativ 200 de metri distanta de localul unde are loc petrecerea. Invitatii erau rugati sa isi spuna numele, dupa care mai multe tinere verificau daca acestia figureaza pe lista nuntasilor.

Citeste si: PONTA a petrecut la nunta fiicei baronului PSD de Iasi, Gheorghe Nichita

Sambata dupa-amiaza, la Biserica ”Sfantul Nicolae din Copou” a avut loc cununia religioasa a fiicei primarului Gheorghe Nichita, slujba fiind oficiata de mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, impreuna cu mai multi preoti. Mai multi angajati ai unei firme de paza s-au aflat in fata bisericii, iar in zona au patrulat politisti locali imbracati civil.

Cununia civila a fiicei primarului Nichita a fost oficiata vineri dupa-amiaza chiar de catre edilul iesean si s-a desfasurat in prezenta a zeci de persoane. Cu o ora inainte de inceperea ceremoniei de la Starea Civila din Iasi, in zona si-au facut aparitia mai multi politisti locali, dar si un echipaj al Politiei Rutiere. Dupa cununia civila, participantii la eveniment s-au retras la o petrecere la un restaurant central din Iasi.

In ultimele zile, in cladirea in care functioneaza Starea Civila din Iasi s-a facut curatenie generala. Au fost spalate ferestrele si treptele institutiei si au fost aduse ghivece de flori care au fost asezate in fata cladirii. In ultimele zile, spatiile verzi din jurul bisericii au fost curatate de angajati din subordinea municipalitatii, iar in curtea lacasului de cult au fost aduse ghivece de flori.

Ilinca Nichita si Cosmin Livezenu s-au cunoscut in urma cu patru ani. Fiica cea mica a primarului este notar, in timp ce Cosmin Livezeanu lucreaza in sistemul bancar.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro