Ponta, asaltat in Sectorul 2 de locatarii cu probleme din zona

Ponta, asaltat in Sectorul 2 de locatarii cu probleme din zona

Prezenta premierul Victor Ponta in sectorul 2, pe santierul Spitalului Pantelimon, a fost mana cereasca pentru locatarii cu probleme din zona, unii venind in fuga de acasa dupa ce l-au vazut la TV, pentru a-i reclama probleme legate de case, furturi la factura de intretinere, retrocedari si angajari, transmite Mediafax.

Cea mai rapida persoana care l-a abordat pe premier imediat dupa ce acesta a iesit din incinta spitalului a fost o batrana care i-a cerut sa ii fie repartizata odata garsoniera pe care o asteapta din 2003 si care i-a explicat ca acum locuieste, tot intr-o garsoniera, cu o alta persoana, evitand astfel situatia de a fi “maidaneza”.

“Astept de doi ani, stau cu cineva inghesuita, altfel eram maidaneza. Sunt pe lista la garsoniera, astept din 2003 garsoniera”, i-a spus femeia lui Ponta, care ii nota numele si adresa pe o hartie, fara a comenta diferenta dintre anii de asteptare prezentati de femeie.

“Mai termina acum Ontanu niste blocuri, dar sa vedem cate a facut anul asta”, i-a raspuns Ponta, fiind preluat imediat de catre un barbat care i-a relatat ca este unul dintre soldatii romani care au fost in misiune secreta de lupta in Angola.

Observand ca Ponta il privea lung, a adaugat repede ca este vorba de o misiune din 1981.

“Am fost in misiune de lupta acolo, secreta, iar acum nu ma baga nimeni in seama. Am facut tot felul de demersuri, la Ministerul Apararii si seful Statului Major. Alti colegi de-ai mei, aviatori, si-au lasat oasele pe acolo, inclusiv sotia mea, care inca nu a murit (sic !)”, i-a spus barbatul, dupa care si-a prezentat si problema pe care o dorea rezolvata: faptul ca statul nu ii achita mai repede despagubirile pentru fostele sale proprietati.

El a sustinut ca sotia sa a fost proprietara unui teren langa Piata Unirii, pe care acum este construit Tribunalul Bucuresti, si a intrebat retoric: “Unii si-au luat bani, noi avem procese. Ce sa fac acum, sa dau Tribunalul si o parte din Unirii la o parte, sa-mi dea terenul ? Cand primesc banii, la Pastele Cailor ? Altii cum ?”.

Seful Guvernului i-a explicat ca, la acest moment, prioritara la finantare este sanatatea: “Daca am 1.000 de lei, vreau mai intai sa-i dau la spital si abia apoi si la retrocedari. Poate va suparati, dar decat sa iau banii de la spital sa-i dau la retrocedari…”, i-a spus Ponta, barbatului, care a trecut rapid la a doua nemultumire: de ce ii opreste statul bani din pensia de 2.200 lei sub forma de contributii de sanatate daca el nu a fost o zi in spital ?

Explicatia premierului, cum ca toata lumea plateste aceste contributii si ca va beneficia de pe urma acestor plati daca, la un moment dat, va avea nevoie de ingrijire medicala, fara sa fie obligat atunci sa mearga la un spital privat unde sa cheltuiasca mai mult, nu l-a multumit pe acesta, care i-a explicat ca el oricum este asigurat in sistemul medical deoarece a fost militar.

“Aveti grija de cei din Angola !!”, a strigat barbatul dupa Ponta, care fusese luat deja de o femeie care il invita sa descopere ce igiena are “cel mai tare spital din Romania”, si anume Spitalul Fundeni, renumit in tara din acest punct de vedere.

“E de bine sau e de rau ?”, a testat Ponta, primind si raspunsul : “E de rau !”.

Femeia i-a spus ca nu este bagata de nimeni in seama atunci cand reclama aceasta problema si ca saptamana viitoare va avea o audienta la ministrul Sanatatii, Ponta spunand ca il va intreba despre aceasta problema pe ministru, dar nereusind sa mai spuna si altceva deoarece a fost prins din urma de batranul soldat din Angola, care nu s-a retras decat dupa ce premierul i-a promis si lui ca il va intreba pe ministrul Apararii despre ce se intampla.

“De trei ani am sentinta definitiva si irevocabila la doua hectare si 65 de arii si ma tine…de ce ma tine ?”, s-a auzit din spatele premierului. “Cine va tine, doamna ?”, a intrebat Ponta intorcandu-se spre directia din care se auzea glasul.

“La Stelnica de Ialomita !”, a venit raspunsul, cu trimitere la primaria din comuna ialomitiana. “Pfoaaleu, daca as sti de ce va tine la Stelnica de Ialomita, daca le-as sti pe toate… ce sa fac ?”, i-a spus Ponta, care i-a cerut insa unui aghiotant sa noteze numele comunei, spre satisfactia femeii.

incurajat de succesul celor care au ajuns mai repede la premier, un barbat l-a abordat si el cu o problema spinoasa: administratorul blocului in care locuieste fura la factura de intretinere !

Explicatia premierului ca de astfel de probleme locative se ocupa primaria a fost contracarata cu un argument imbatabil in opinia barbatului: administratorul spune ca “are pe cineva” la primarie, astfel ca nu se teme de locatari.

Ponta s-a interesat despre ce primarie este vorba, fiind si in acest caz indicata primaria sectorului 2.

“O sa vorbesc cu Ontanu”, i-a spus Ponta barbatului, care a plecat multumit, fara sa realizeze ca nu isi anuntase nici macar adresa de domiciliu, astfel ca administratorul va fi greu de identificat.

Dupa ce a sustinut declaratiile de presa, Ponta s-a indreptat spre masina, dar drumul ii era deja blocat de o batrana care se asezase strategic in apropierea portierei. Problema: pericolul de evacuare din casa pentru datorii de 8.500 lei la intretinere, dintre care 4.000 lei penalitati, care nu pot fi acoperite din pensia minima de 350 lei pe care o primeste din partea statului.

“As vrea sa se stearga penalitatile. Stau aici, in spate la blocul acesta care se vede, am auzit la televizor ca sunteti aici si am venit repede”, i-a spus femeia lui Ponta, care a asigurat-o si pe aceasta ca va vorbi cu primarul sectorului 2.

Pana sa puna piciorul in masina, o alta femeie i-a prezentat rapid problema cu care se confrunta: a fost disponibilizata in 2010 din primaria sectorului 2 in care sotul, instalator, a fost pastrat in continuare, pe principiul ca, dintre doi soti care lucreaza in aceeasi institutie de stat, unul trebuie sa plece.

“De atunci nu am mai gasit de lucru, am 53 de ani, sunt prea batrana, dar nici pensionara nu sunt desi am probleme de sanatate. Cu noi ce se intampla ?”, l-a intrebat pe Ponta.

Acesta i-a explicat ca Guvernul a permis primariilor, in acest an, ca din fondul de salarii sa efectueze si cheltuieli pentru angajari.

“Acuma…nu stiu sa spun exact la cazul dumneavoastra. Ma duc la domnul Ontanu ca am trei probleme de rezolvat”, i-a spus Ponta femeii, rugandu-o sa isi scrie numele pe un biletel pentru a-l retine.

“O sa ma fac primar la sectorul 2”, a conchis Ponta, intrand in masina, in timp, ce in urma sa, oamenii care isi prezentasera solicitarile plecau, parca avand un pas mai usor.