PNL ii da o REPLICA TAIOASA cancelarului austriac dupa ce acesta a criticat ROMANIA

Partidul National Liberal (PNL)  ii da o REPLICA TAIOASA cancelarului Austriei, WERNER FAYMANN prin vocea purtatorului de cuvant IONUT STROE. Prin intermediul unei postari pe pagina de Facebook, IONUT STROE sustine ca pozitia lui WERNER FAYMANN in problema REFUGIATILOR este una „dezamagitoare si complet nepotrivita”.

“Am luat act cu surprindere de pozitia cancelarului Austriei, Werner Faymann, care a cerut penalizarea statelor est-europene care se opun cotelor privind distribuirea REFUGIATILOR, prin reducerea accesului la fondurile structurale europene. Este dezamagitor si complet nepotrivit ca cele doua subiecte sa fie amestecate, mai ales in conditiile in care, in ceea ce priveste ROMANIA, tara noastra s-a aratat dispusa sa participe la o impartire echitabila a IMIGRANTILOR intre statele membre ale Uniunii Europene, asumandu-si responsabilitatile ce reies din calitatea de membru al UE.

CITESTE SI: MAE REACTIONEAZA DUPA DECLARATIA CANCELARULUI AUSTRIAC WERNER FAYMANN

Mai degraba, in locul declaratiilor rastite, care propun masuri coercitive, sugerez ca la nivel european sa se ajunga la o formula prin care statele care isi asuma primirea de REFUGIATI sa fie motivate si rasplatite cu fonduri europene suplimentare pentru primirea si sprijinirea integrarii acestora. CRIZA REFUGIATILOR necesita o abordare calma, constructiva si solutii pertinente si nu amenintari cu sanctiuni la adresa statelor est-europene”, a scris Ionut Stroe, duminica, pe reteaua de socializare.

Amintim ca, recent, WERNER FAYMANN a criticat vehement tarile est-europene care se opun cotelor privind distribuirea IMIGRANTILOR propuse de Comisia Europeana, cerand penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

CITESTE SI: AMBASADORUL AUSTRIEI LA BUDAPESTA, CONVOCAT DUPA REMARCILE CANCELARULUI FAYMANN DESPRE VIKTOR ORBAN

Sursa foto: pnl