DELEGATIA PERMANENTA PNL. KLAUS IOHANNIS: In PNL nu exista tabere. LIVE TEXT

DELEGATIA PERMANENTA a Partidului National Liberal (PNL) se reuneste luni, cu incepere de la ora 15.00, pentru a stabili candidatul formatiunii la ALEGERILE PREZIDENTIALE.

UPDATE 18.03: KLAUS IOHANNIS: “La DELEGATIA PERMANENTA s-au discutat cateva puncte importante pentru noi. Eu am fost desemnat candidatul liberal pentru PREZIDENTIALE. In zilele imediat urmatoare vor avea loc analize sociologice pentru stabilirea candidatului dreptei la PREZIDENTIALE care va fi stabilit pana pe 5 august. Sambata vom avea un Congres in care vom stabili multe aspecte ale FUZIUNII cu PDL. Le multumesc colegilor care au votat azi atat pentru mine, cat si pentru CRIN ANTONESCU. Vreau sa precizez ca nu a fost un VOT controversat. DELEGATIA a transat statutar si democratic acest VOT.

Dupa acest VOT nu mai exista tabere in PNL, toata lumea urmand sa lupte pentru candidatul dreptei, pentru ca mai trebuie stabilit care va fi acel candidat dintre mine si domnul CATALIN PREDOIU. Despre demisia lui IOAN GHISE nu pot spune prea multe pentru ca deabia am aflat de ea. Cel mai importanta este sa participi la competitie si apoi sa o castigi, ceea ce eu imi propun de fiecare data.

Nu s-a schimbat in relatia dintre mine si CRIN ANTONESCU dupa acest vot. Eu nu am de gand sa provoc o transare in ceea ce o priveste pe NORICA NICOLAI care trece printr-o perioada dificila pe care sunt convins ca o va depasi. Daca MONICA MACOVEI va hotara sa candideze aceasta este o problema interna a celor de la PDL si asa cum ei nu se baga in problemele noastre nici noi nu le bagam in ale lor.  Dupa ce am fost ales presedinte al PNL nu am avut niciun fel de discutie cu presedintele TRAIAN BASESCU, nici LIVE, nici telefonic.”

UPDATE 17.43: LUDOVIC ORBAN, vicepresedinte PNL: “A fost o intalnire fireasca in care a avut loc o competitie intre doi candidati cu viziuni diferite, iar DELEGATIA PERMANENTA l-a ales pe KLAUS IOHANNIS in postura de candidat la PREZIDENTIALE. Eu ii cunosc pe majoritatea celora care au fost de partea lui CRIN ANTONESCU si cred ca si acestia, din postura de liberali pur sange, il vor sustine pe IOHANNIS. Sper sa nu fie demisii din PNL, cat despre domnul GHISE aceasta demisie era anuntata de ceva vreme. Este inutil sa credem ca se va pleca din PNL acum cand dreapta se coaguleaza. Eu sunt convins ca ANTONESCU se va implica personal in sprijinirea candidatului DREPTEI unite pentru PREZIDENTIALE. Maine vom avea o intalnire intre echipele de negocieri ale PNL si PDL pentru a stabili toate datele si programul etapelor care vor duce la stabilirea candidatului unic la PREZIDENTIALE. Asta implica cercetari sociologice amanuntite, apoi va urma decizia politica.”

UPDATE 17.40: KLAUS IOHANNIS va sustine, dupa ora 18.00, o conferinta de presa.

UPDATE 17.17: CRIN ANTONESCU: “Stiu ce am de facut in continuare. Cred ca este un scor in limitele normalului, este un scor foarte bun pentru castigator. Este un partid in care a avut loc o competitie normala, ce vroiati sa nu voteze cu mine. IOHANNIS cred ca este multumit, insa nu are inca un plan de bataie pentru ALEGERI! Pe mine unul nu ma intereseaza postul de premier. Imi pare rau pentru domnul GHISE, nici nu cred ca a fost prezent, il regret, cred ca este o pierdere chiar daca nu am impartasit aceleasi opinii domnia sa este un tip onest. Eu cred ca este cazul sa se mearga mai departe cu FUZIUNEA cu PDL. In continuare vom vedea ce se intampla dupa fuziunea cu PDL si vom vedea cine va da primul ministru si cine presedintele, acum este prea devreme sa comentez pe aceasta tema.”

UPDATE 17.12: Senatorul IOAN GHISE si-a anuntat DEMISIA din PNL intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Antena 3.

UPDATE 17.00: DELEGATIA PERMANENTA a PNL continua si la aceasta ora. Vom reveni cu amanunte.

UPDATE 16. 28: KLAUS IOHANNIS este prezidentiabilul liberalilor! Presedintele PNL a primit 111 voturi, in timp ce CRIN ANTONESCU a obtinut numai 55, alte 5 fiind declarate NULE!

UPDATE 16.21: PETRE ROMAN: “Am fost surprins cand am vazut ca TRAIAN BASESCU a reclamat faptul ca nu poate sa isi recupereze documentele personale din Modrogan. O situatie similara prin care am trecut eu, in contextul in care eu nu mi-am putut recupera nimic pentru ca dansul m-a refuzat categoric. Poate ca acum o data cu FUZIUNEA imi voi recupera documentele. Eu am fost fondator al PDL si cred ca MORAL mi se cuveneau aceste documente. Acum el si-a recuperat documentele asa ca ar trebui sa invete o vorba si anume: ceea ce tie nu-ti place altcuiva nu-i face.”

UPDATE 16.07: A INCEPUT VOTUL pentru desemnarea candidatului la PREZIDENTIALE. In ciuda faptului ca ANTONESCU a solicitat un VOT deschis acesta va fi unul SECRET potrivit statutului PNL, asa cum a precizat si presedintele de onoare IONESCU QUINTUS.

UPDATE 15.55: KLAUS IOHANNIS, presedinte PNL: „Stiu ca sunt un coleg nou si unii dintre dumneavoastra nu prea ma vad cu ochi buni. Insa cred ca pentru PNL situatia sta in felul urmator: eu nu numai reprezint o solutie, ci sunt o solutie. As fi un candidat activ, acceptat de multa lume, care a mai trecut prin campanii electorale. As fi un candidat rezonabil. As fi un presedinte vizionar, mediator si integrator.”

UPDATE 15.34: Potrivit unor surse liberale, CRIN ANTONESCU a facut un apel la calm in fata colegilor din DELEGATIA PERMANENTA spunandu-le ca nu este cazul sa isi faca probleme din cauza unei scindari a partidului pentru ca un asemenea lucru nu se va intampla.  Pe de alta parte, fostul presedinte liberal nu si-a putut ascunde dezamagirea fata de faptul ca rezultatele sondajului comandat de PNL referitor la alegerea candidatului pentru PREZIDENTIALE au aparut in presa cu o zi mai devreme decat intalnirea de astazi cand se va produce votul. 

UPDATE 15.30: Europarlamentarul NORICA NICOLAI a avut un discurs dur in cadrul DELEGATIEI PERMANENTE. “Partidul trebuie sa se trezeasca pentru ca a luat-o pe un drum gresit. Toate divergentele din fruntea partidului nu fac altceva decat sa netezeasca drumul celor din PSD la PREZIDENTIALE”.

UPDATE 15.00:  MIRCEA IONESCU QUINTUS: Eu contez si nu prea pe sondaje, insa acestea conteaza mai ales cand este vorba de o diferenta mare. VOTUL va fi secret pentru ca asa spune statutul partidului. Despre candidati nu va spun pe cine voi vota, dar eu voi face asta in functie de cum ii cunosc eu personal pe ANTONESCU si IOHANNIS. Indiferent cine castiga sfatul meu este sa ramana impreuna pentru ca, vorba romanului, unde sunt doi puterea creste”, a declarat presedintele de onoare al PNL la intrarea in sala.

UPDATE 14.55: CRIN ANTONESCU: “Nu comentez rezultatele sondajului, nu-l contest dar nici nu mi-l asum. Noi stabilisem sa  avem un vot fara niciun sondaj prealabil. Alegerea unui candidat al unui partid este o decizie politica care trebuie luata prin vot, in acest caz in DELEGATIA PERMANENTA. In rest nu comentez rezultatele sondajului. Consider ca sunt cel mai nimerit candidat, daca ma consideram altfel ma retrageam din cursa. Eu cred ca timp de cinci ani cat am condus partidul m-am tot prezentat deci astazi nu voi face asta. EXCLUD o candidatura INDEPENDENTA”, a declarat fostul presedinte liberal inainte de intrarea la DELEGATIA PERMANENTA.

UPDATE 12.26: Conform unor surse din PNL, delegatii din aproximativ 10 filiale vor vota pentru CRIN ANTONESCU in speranta ca diferenta dintre acesta si KLAUS IOHANNIS sa nu fie una zdrobitoare.

Filialele care il sustin pe CRIN ANTONESCU sunt: Arges, Covasna, Gorj, Bistrita Nasaud, Calarasi, Mures, Buzau, Bacau, Olt, Bihor si Prahova.

Pe 28 iunie, in cadrul Congresului PNL, KLAUS IOHANNIS si CRIN ANTONESCU au fost propusi pentru cursa prezidentiala. Reuniunea trebuia sa voteze o rezolutie cu privire la candidatul PNL la ALEGERILE PREZIDENTIALE, insa KLAUS IOHANNIS a retras acest document iar presedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a anuntat ca DELEGATIA PERMANENTA a partidului va alege candidatul liberalilor la Presedintie, relateaza Agerpres. 

Citeste si: SONDAJUL INTERN DIN PNL SI CONCLUZIILE ACESTUIA. FOTO DOCUMENT

La acea data, majoritatea organizatiilor judetene liberale anuntau ca il sustin pentru cursa prezidentiala pe KLAUS IOHANNIS. De asemenea, multi lideri PNL doreau ca fostul presedinte al partidului, CRIN ANTONESCU, sa fie inclus in cercetarile sociologice pentru desemnarea candidatului comun PNL-PDL la PREZIDENTIALE.

Recent, fostul presedinte al PNL, CRIN ANTONESCU, afirma ca este convins ca el este cel mai potrivit candidat al dreptei la functia de presedinte al Romaniei.

El a declarat ca lupta pentru desemnarea candidatului dreptei la sefia statului este deschisa si ca actualul lider al PNL, KLAUS IOHANNIS, “nu a fost nicio zi candidat la presedintie”, iar CATALIN PREDOIU este “un candidat foarte serios’.

ANTONESCU sustine ca va solicita congresului comun PNL-PDL, care se va intruni pentru desemnarea candidatului la ALEGERILE PREZIDENTIALE, sa voteze deschis.

Acesta a subliniat ca, indiferent cine va fi candidatul dreptei, partidul va trebui sa il sustina pentru a deveni presedinte al Romaniei.

Citeste si: MIRCEA IONESCU QUINTUS A FACUT O SERIE DE PRECIZARI IMPORTANTE IN LEGATURA CU FUZIUNEA PNL-PDL

Pe 26 iulie, liberalii se reunesc in CONGRES EXTRAORDINAR pentru aprobarea statutului partidului care va rezulta din FUZIUNEA PNL-PDL si aprobarea protocolului politic.

Candidatul comun al PNL-PDL la ALEGERILE PREZIDENTIALE va fi anuntat in 4 sau 5 august, potrivit presedintelui PDL, Vasile Blaga. El a precizat ca la alegerile prezidentiale cele doua partide vor candida ca o alianta electorala.

Sursa foto: pesurse.ro