PNL: LEGITIMITATEA premierului VICTOR PONTA nu mai EXISTA

Deputatul liberal RADU ZLATI considera ca VICTOR PONTA nu mai are LEGITIMITATE ca premier, votul popular din 2012 fiind acordat USL, care nu mai exista.

“Domnul VICTOR VIOREL PONTA, inca premier al Romaniei, a recidivat ieri, in studioul unei televiziuni prietenoase. Domnul VV PONTA a sustinut, in fata camerelor de luat vederi, ca legitimitatea sa consta in votul celor peste 5 milioane de alegatori care, in decembrie 2012, au votat USL. Domnul Ponta uita ca USL a insemnat, pentru acei alegatori, PSD si PNL, precum si o promisiune asupra unui VIITOR pe care victoria USL in alegeri urma sa il configureze: Victor Ponta — prim ministru, Crin Antonescu — presedinte. Dar, chiar si asa, votul popular din 2012 nu a fost acordat lui VICTOR PONTA pe persoana fizica, iar acesta nu se poate auto-investi ca unic depozitar al vointei politice majoritare, exprimate in favoarea USL. Oricum ar fi fost insa in 2012, azi USL nu mai exista si Klaus Iohannis este presedinte ales al Romaniei, astfel incat aceasta LEGITIMITATE des invocata de catre VV PONTA nu mai exista nici ea”, afirma RADU ZLATI, potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, presei.

CITESTE SI:  PONTA A DEZVALUIT CA O AGENTIE PRIVATA PLATITA DE UN SITE DIN ROMANIA L-A SUPRAVEGHEAT IN CONCEDIU

RADU ZLATI sustine ca singura legitimitate ramasa premierului PONTA este aceea a votului acordat de catre Parlament guvernului format in decembrie 2012.

“Dar chiar si acea LEGITIMITATE a disparut, de vreme ce majoritatea parlamentara care azi il sustine pe premierul PONTA nu mai este aceeasi din 2012. Astfel incat, daca ar fi fost cinstit fata de sine si fata de cele 5 milioane de romani care in 2012 au votat USL, domnul VV PONTA ar fi trebuit sa demisioneze inca din primavara lui 2014. Dar acest gest ar fi insemnat, in primul rand si inainte de toate, onoare. Or, la gesturi de onoare din partea politicianului VV PONTA, un premier european inca in functie, desi este urmarit penal, societatea publica romaneasca a renuntat demult sa astepte”, a adaugat RADU ZLATI.

CITESTE SI: PONTA: NU VOI DEMISIONA! DACA NU MA MAI SUSTINE COALITIA DE GUVERNARE, ATUNCI SIGUR CA PLEC

Premierul VICTOR PONTA a declarat, luni, ca nu intentioneaza sa demisioneze si ca va ramane in functia de prim-ministru cata vreme are sustinere politica. “In cazul meu, este vorba de faptul ca functia pe care o ocup nu am mostenit-o eu din familie sau de undeva pe persoana fizica, ci pentru ca vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL si programul USL din 2012 si majoritatea parlamentara PSD-UNPR-ALDE si minoritatile nationale m-au sprijinit in aceasta perioada”, a declarat premierul VICTOR PONTA.

Sursa foto: jurnalul