PNL: Noul COD FISCAL nu poate asigura de unul singur NICI SUSTENABILITATE FISCALA, NICI DEZVOLTARE ECONOMICA

Partidul National Liberal (PNL) a votat noul COD FISCAL, prentru ca a inclus si propunerea ca TVA sa fie redusa la 19%, idee ce a apartinut liberalilor, se arata intr-un comunicat de presa al PNL. De asemenea, liberalii afirma ca doar acest cod fiscal, fara alte masuri economice ce se afla pe agenda lor, NU VOR ASIGURA nici sustenabilitatea fiscala, nici dezvoltarea economica, nici sporirea bunastarii cetatenilor. 

”Partidul Național Liberal a INITIAT AMENDAMENTUL PRIVIND REDUCEREA TVA la 19% de la 1 ianuarie și a votat, miercuri, pentru adoptarea noului cod fiscal care include acest amendament. Noi suntem coerenți cu noi înșine, NU VOM VOTA NICIODATA IMPOTRIVA UNEI PROPUNERI CARE NE APARTINE, indiferent ce Guvern o va susține, chiar și în situația în care apartenența nu ne este recunoscută. Dublarea alocațiilor pentru copii și scăderea TVA la 19 la sută sunt două măsuri care erau necesare.

Subliniem, totodată, că doar acest cod fiscal, NEINSOTIT DE CELELALTE MASURI  PROPUSE IN PROGRAMUL LIBERAL DE GUVERNARE, nu asigură NICI SUSTENABILITATE FISCALA, NICI DEZVOLTARE ECONOMICA, NICI SPORIREA BUNASTARII CETATENILOR.

Investitorii străini și mediul de afaceri românesc au nevoie de mult mai multe lucruri pentru a performa. Reducerea fiscalității este unul dintre pilonii pe care se susține viziunea PNL pentru economie. PNL a votat, astăzi, pentru ca populația și mediul de afaceri din România să beneficieze de o scădere considerabilă a TVA. PNL PLEDEAZA SI PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII, PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE STALP, PENTRU ELIMINAREA SUPRAACCIZEI PE COMBUSTIBIL.

În opinia PNL, Codul Fiscal nu este un scop în sine, ci unul dintre instrumentele pentru dezvoltarea României. Pentru a fi eficient, acest instrument trebuie fundamentat pe un studiu de impact și însoțit de măsuri pentru reducerea marii evaziuni și pentru debirocratizare. Din păcate, PSD a gândit reducerea fiscalității doar ca pe un ”AJUTOR ELECTORAL”, nu ca parte a unei VIZIUNI DE DEZVOLTARE”, se arata intr-un comunicat remis de PNL.

CITESTE SI:CODUL FISCAL a fost ADOPTAT de CAMERA DEPUTATILOR: TVA se va reduce la 19% de la 1 ianuarie 2016