PNL nu este de acord cu numirea lui Geoana in Guvern

Numirea lui Mircea Geoana ca Inalt reprezentant al premierului Victor Ponta pe proiecte economice si de diplomatie este un nou subiect care face valuri in USL. Asta dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a exprimat pozitia ca nu vrea un guvern din care sa faca parte Mircea Geoana, precizand ca Victor Ponta il poate numi pe acesta in oricare alta functie, dar nu ca reprezentant al Guvernului Romaniei.

“Nu am ce sa ii reprosez domnului Victor Ponta. Daca liberalii din Guvern au avut stiinta de chestiunea asta si nu i-au spus domnului Ponta ca il poate numi pe domnul Geoana reprezentant al sau personal unde vrea, dar nu si al Guvernului din care facem parte, atunci este vina lor. (…) Si nu are importanta al cui reprezentant si pe langa cine este domnul Geoana, hai sa fim seriosi”, a spus Crin Antonescu.

Mai mult, liderul PNL a spus ca nu a fost informat despre numirea lui Geoana si a aflat din presa despre acest lucru.

Afla aici detalii despre numirea lui Mircea Geoana ca Inalt Repreprezentant al premierului

La scurt timp a venit si replica lui Mircea Geoana, pe o retea de socializare. El a scris pe Facebook ca “proiectele bune pentru tara nu sunt pesediste sau liberale sau pedeliste”.

“Guvernul Romaniei, ca si Presedintia sau Parlamentul, reprezinta mai mult decat suma partidelor sau politicienilor ce le ocupa vremelnic. Asta face diferenta dintre un simplu politician si un om de stat. Poate nu e prea tarziu ca domnul Antonescu sa invete asta”, a spus Geoana.

Reamintim ca senatorul PSD, Mircea Geoana, a fost numit de premierul Victor Ponta drept Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica, post infiintat in cadrul Cancelariei premierului.

Activitatea lui Mircea Geoana ca Inalt Reprezentant pentru proiecte economice si diplomatie va fi onorifica si neremunerata. Decizia de numire in functie a lui Mircea Geoana a fost semnata de Victor Ponta.