PNL: Obiectivul prioritar, promovarea proiectului privind alegerile in doua tururi de scrutin

Purtatorul de cuvant al PNL, IONUT STROE, sustine ca premierul DACIAN CIOLOS se derobeaza de responsabilitatea asumarii reintroducerii principiului celor doua tururi de scrutin in alegerea primarilor, informeaza Agerpres.

Din acest motiv, liberalul anunta ca, “din acest moment, obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea in regim de urgenta” a proiectului depus anul trecut.

“Constatam ca premierul se derobeaza de responsabilitatea asumarii reintroducerii principiului celor doua tururi de scrutin in alegerea primarilor si trimite aceasta sarcina Parlamentului. Din acest moment, obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea in regim de urgenta a acestui proiect pe care l-am depus inca de anul trecut. Din pacate, pana acum, aceasta initiativa a fost blocata de PSD”, afirma Stroe, intr-un comunicat al PNL.

CITESTE SI: BLAGA: In Senat se va putea crea o majoritate in favoarea legii alegerii primarilor in doua tururi

In opinia sa, declaratiile celorlalte partide de dupa intalnirea cu premierul Ciolos dau sperante in crearea unei majoritati parlamentare care sa adopte aceasta solutie.

“Cauza pentru care luptam acum nu tine de interesul electoral al PNL, ci de un principiu fundamental al democratiei, unde majoritatea ar trebui sa fie cea care decide la vot. Inca o data constatam, cu regret, care sunt mijloacele prin care PSD a determinat aceasta situatie dificila. Santajul si amenintarea de boicot au stopat o cauza dreapta, dar care ii afecta pe social-democrati din punct de vedere electoral. Deocamdata, agenda parlamentara s-a dovedit in acelasi grad decuplata de cea a cetatenilor ca si la finalul anului trecut. Un vot favorabil proiectului privind revenirea la doua tururi de scrutin ar diminua aceasta fractura dintre Parlament si societate, aceasta fiind si solutia prin care alesii locali se vor afla mai aproape de cetateni”, a mai spus liberalul.

CITESTE SI: CIOLOS: NU exista o majoritate clara pentru revenirea la alegerea primarilor IN DOUA TURURI. UPDATE

 Sursa foto: agerpres