PNL-PDL explica de ce s-a ajuns la “ALIANTA CRESTIN LIBERALA”

PNL si PDL isi vor sustine candidatul comun la prezidentiale sub numele de “ALIANTA CRESTIN-LIBERALA PNL-PDL”, deoarece timpul scurt pana la alegerile din toamna nu le permite sa fuzioneze. Lideri ai celor doua partide au explicat cum s-a luat decizia acestui nume si ce exprima termenul “CRESTIN”, informeaza site-ul pesurse.ro.

Potrivit vicepresedintelui PNL, Sorin Frunzaverde, numele a fost ales pe baza unor cercetari:

”Este rezultatul unor focus-grupuri, care a desemnat aceasta formula. Pana la aparitia hotararii judecatoreasca a fuziunii, PNL si PDL trebuie sa functioneze sub aceasta denumire.

Nu ne-am gandit pe cine ar putea influenta cuvantul <<CRESTINA>>. CRESTIN si LIBERAL inseamna doua cuvinte foarte generoase. Eu cred ca si CRESTIN si LIBERAL aduna romanismul in jurul nostru”. 

Citeste si: CRISTINA POCORA A LANSAT UN APEL CATRE “ARMATA” DE CANDIDATI AI DREPTEI

La fel sustine si Gheorghe Flutur, secretar general al PDL: ”A fost o discutie, o cercetare sociologica facuta saptamanile trecute si ieri in sedinta politica 5+5 cu presedintii Blaga si Iohannis am discutat si am adoptat aceasta varianta. Si din cercetari, din focus-grupurile din tara a reiesit aceeasi varianta.

Dl. Petrache de la PNL a coordonat aceasta cercetare, pentru ca au efectuat-o in acelasi timp cu cercetarea lor pentru Crin si Iohannis. Componenta CRESTINA pentru un partid de centru dreapta este fireasca. Este firesc sa promovam familia, moralitatea, valorile CRESTINE”, a mentionat Flutur.

Potrivit sursei citate, in opinia vicepresedintelui executiv al PNL, Mihai Voicu, “nu e vorba de influentarea electoratului. E o definire ideologica. Au fost niste cercetari sociologice, dar nu sunt in masura sa dau detalii pentru ca nu am participat.”

Cezar Preda, deputat PDL, spune ca acest NUME a fost varianta cea mai populara : ”Au fost focus-grupuri cu 6 propuneri si asta singura a luat 47%, la mare diferenta de restul. (…) Daca spuneam ALIANTA de centru dreapta nu spuneam nimic. Varianta aceasta va avea mare priza in Ardeal”.

Citeste si: IOHANNIS: PE 5 AUGUST ANUNTAM, OFICIAL, CINE VA FI CANDIDATUL DREPTEI LA PREZIDENTIALE

La randul sau, Ludovic Orban, vicepresedinte PNL, explica faptul ca au fost sase propuneri de NUME, cate trei de la fiecare partid: “A fost un sondaj calitativ. Masuratoarea s-a facut pe un electorat care nu era votant PSD. ALIANTA CRESTIN LIBERALA a avut cel mai bun rezultat. A doua optiune fusese Coalitia Fortelor de Dreapta.”

Sursa foto: portaluldestiri.net