PNL, PDL si PNTCD au semnat Protocolul de colaborare la Timisoara

Organizatiile municipale ale PNL, PDL si PNTCD au semnat un protocol de colaborare intre partidele care reprezinta dreapta din Romania si sunt reprezentate in Consiliul Local Timisoara.

Prin acest protocol, PNL, PDL si PNTCD doresc sa se alieze, formand o platforma de centru-dreapta, la nivelul Timisoarei, care va avea  drept scop colaborarea politico-administrativa in vederea sustinerii proiectelor comune in administratia locala, anunta adevarul.ro.

Citeste si: PNL si PDL Sector 1 au incheiat un protocol de colaborare, semnat de Andrei Chiliman si Razvan Mironescu

„Reprezentantii partidelor politice semnatare ale Protocolului vor elabora strans cadrul Consiliului Local Timisoara, pentru indeplinirea obiectivelor municipalitatii. In acest sens, consilierii locali ai celor trei partide vor actiona unitar si vor duce la indeplinire deciziile luate de comun acord, de catre formatiunile politice semnatare”, se arata in Protocolul semnat de Dan Diaconu, presedintele Organizatiei Municipale PNL, Ciprian Mihok, presedintele Organizatiei Municipale PNTCD Timisoara si Cornel Samartinean, presedintele PDL Timisoara.

Citeste si: PROTOCOL intre PSD si PPDD. Vezi documentul

Din partea PDL, protocolul a fost semnat de consiliera Adelina Tirziu, Cornel Samartinean fiind plecat la Bucuresti. “Vorbim de ceva vreme despre nevoia de coagulare a fortelor de dreapta. Alegerile, inclusiv ultimele, au aratat foarte clar ca electoratul roman, si m-as referi in mod special la electoratul timisorean, este orientat catre dreapta politica. Fragmentarismul a facut insa ca la ultimele alegeri partidul cu cele mai multe voturi sa fie PSD. Fortele de dreapta trebuie sa se uneasca tocmai pentru a se pune in acord cu asteptarile cetatenilor. Am incredere ca in urma semnarii acestui protocol vom colabora si mai strans, noi, reprezentantii acestor trei partide, si ne vom pune si mai bine in slujba Timisoarei, a cetatenilor Timisoarei. Va trebui sa facem fata incercarilor de obstructionare cu care PSD va incerca sa incurce bunul mers al lucrurilor”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

O mare problema o vor reprezenta cei doi reprezentanti ai PNTCD in Consiliul Local, Flavius Boncea si Bogdan Herzog, care au semnat un protocol de colaborare cu PSD, trecand peste optiunile partidului din care fac parte. De altfel, conform spuselor lui Ciprian Mihoc, seful PNTCD filiala Timisoara, Flavius Boncea si Bogdan Herzog au fost suspendati din partid. In afara de cei doi, in Consiliul Local Timisoara mai este un singur reprezentant al PNTCD, fostul viceprimar Adrian Orza.

Sursa foto: pressalert.ro