PNL, pozitie de forta. Antonescu: Ne mentinem propunerile pentru posturile de ministri

Partidul National Liberal isi mentine pozitia si dupa Biroul Politic National! Liberalii vor, in primul rand, ca PSD sa respecte numirile pentru ministerele care apartin prin protocol PNL.

“Au fost trei propuneri, toate supuse votului. Cu 68 voturi pentru, 2 impotriva si 2 abtineri, s-a decis pentru varianta urmatoare. PNL isi mentine propunerile pentru posturile de ministri care ii revin in cabinet. Le amintesc: Klaus Iohannnis, vicepremier si ministru de Interne, Eugen Nicolascu, la Ministerul Finantelor Publice, Teodor Atanasiu, la ministerul Economiei si Cristian Busoi, ministru al Sanatatii”, a declarat Crin Antonescu, la finalul BPN al PNL.

Nu este singura cerere pe care liberalii o au la adresa colegilor din USL. ” PNL solicita PSD, inceperea unor discutii pentru restructurarea formulei guvernamentale. Termenul este pana pe 15 iunie, in acest an, in sensul reducerii ministerelor. Este posdibil sa avem un Guvern cu un numar  restrans de ministere”, a mai spus presedintele PNL.

Citeste si: PNL a decis in Biroul Permanent EXCLUDEREA lui Sorin Iliesiu

In continuare, legea gratierii si amnisitiei ramane un motiv de neintelegere intre cele doua mari partide din USL.

“Solicitam respingerea cat mai urgenta a proiectului de lege privind gratierea si amnistia”, a declarat Antonescu, vorbind si despre o cerere de reducere a CAS-ului: “De asemenea, cerem adoptarea urgenta a masurilor referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea CAS-ului cu 5% la angajator”.

O alta cerere de forta a PNL este ca PSD sa destrame USD, o alianta considerata ilegala de liberali.

“PNL cere tutoror celorlalti membri ai USL, PSD, UNPR si PC, anularea imediata a documenteleor referitoare la infiintarea USD, pentru ca acestea contravin infiintarii USL, articolul 9, punctul 8”, a mai spus Antonescu.

Sursa foto: Captura Realitatea Tv