PNL propune infiintarea unui Consiliu public-privat de supraveghere in domeniul resurselor naturale

Prim-vicepresedintele PNL ANDREEA PAUL anunta depunerea unui proiect de lege, in urmatoarea sesiune parlamentara, prin care propune infiintarea unui CONSILIU PUBLIC-PRIVAT de supraveghere in domeniul RESURSELOR NATURALE pentru cresterea transparentei managementului public al resurselor naturale.

“Propun infiintarea unui CONSILIU PUBLIC-PRIVAT de supraveghere in domeniul RESURSELOR NATURALE. Acest nou mecanism de monitorizare a legislatiei, birocratiei si a managementului resurselor naturale are menirea de a asigura mai multa transparenta si eficienta economica sporita in valorificarea resurselor naturale in avantajul romanilor.

CITESTE SI: ANDREEA PAUL SCOATE IN EVIDENTA ACTIVITATEA GRUPULUI PARLAMENTAR AL PNL

Doar prin cresterea transparentei managementului public al resurselor naturale putem garanta reducerea gradului de coruptie si a practicilor neloiale in domeniu. Putem obtine acest lucru doar printr-un parteneriat consolidat intre administratia publica, actorii privati si cetateni”, a declarat deputatul ANDREEA PAUL, potrivit unui comunicat remis, miercuri, presei.

Prim-vicepresedintele PNL ANDREEA PAUL a precizat ca “Romania este prinsa in blestemul RESURSELOR NATURALE”.

“Paradoxal, suntem bogat inzestrati cu resurse, dar avem un nivel de bunastare a cetatenilor redus, pentru ca suntem pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste eficienta economica a utilizarii RESURSELOR NATURALE. Concret, productivitatea resurselor pe kilogram de materie prima consumata in Romania este de doar 0,63, de peste trei ori mai mica decat media europeana de 2 euro/ kg, conform ultimelor date oficiale ale Eurostat (obtinute prin raportul dintre PIB-ul/ locuitor la paritatea puterii de cumparare si cantitatea de materie prima consumata)”, explica ANDREEA PAUL.

CITESTE SI: PNL VREA CONSULTARI CU PARTIDELE PARLAMENTARE PE 17 AUGUST PE TEMA MACROSTABILITATII ECONOMICE

ANDREEA PAUL arata ca in acest domeniu performeaza tari precum Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Spania si Italia, aflate pe primele locuri in UE.

“Romania obtine venituri din RESURSE NATURALE de 2% din PIB. Spre deosebire de Romania, Norvegia, de pilda, obtine venituri de aproape 11% din PIB, conform raportului Bancii Mondiale”, conchide prim-vicepresedintele PNL ANDREEA PAUL.

Sursa foto: pnl