PNL propune un cod al incompatibilitatilor pentru a incuraja INTEGRITATEA si pentru a preveni CORUPTIA

VASILE BLAGA a declarat ca PNL va elabora un cod al incompatibilitatilor pentru a preveni coruptia, iar ANI ar putea avea un rol de control preventiv, urmand a primi si fonduri pentru suplimentarea personalului.

“Ne propunem sa si facem un apel si catre celelalte partide politice sa uniformizeze legislatia in domeniul regimului incompatibilitatilor adica sa gandim un cod al incompatibilitatilor pentru a incuraja integritatea si pentru a preveni coruptia, pentru ca in acest moment (…) sunt nu mai putin de 275 de acte normative, in care se face trimitere la conflictul de interese”, a declarat copresedintele PNL, la finalul Colegiului Director, reunit la Poiana Brasov.

CITESTE SI: VASILE BLAGA: Romania trebuie sa fie pregatita pentru valul de refugiati

Vasile Blaga a mai declarat ca PNL nu vrea sa restranga aria incompatibilitatilor sau sa intervina in functionarea ANI sau a altor institutii, ci vrea ca Agentia sa aiba si “un rol de control prevenitiv, ex-ante”. In acest sens, ANI ar trebui sa primeasca mai multi bani pentru a-si putea mari personalul.

CITESTE SI: PNL confirma MOTIUNEA DE CENZURA. GORGHIU: Fac apel la COALITIA DE GUVERNARE sa ia o decizie in FOLOSUL ROMANIEI. UPDATE

Sursa foto: gandul