PNL refuza sa faca jocul PSD! Pocora: Daca cei din PSD nu mai vor USL, sa o spuna clar in fata celor care ne-au votat

PNL ii cere lui Ponta sa retraga nominalizarea lui Claudiu Manda pentru functia de ministru al bugetului

PNL refuza sa faca jocul PSD si sustine ca nu accepta sa-si negocieze drepturile in Guvern. Iohannis le-a transmis un avertisment dur social-democratilor, joi, carora le-a dat un ultimatum sa aleaga intre PNL si PC, partide care nu pot fi puse pe picior de egalitate. Totodata, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca toata dezbaterea a inceput “pe niste lucruri care vin sa schimbe menirea si structura USL”, adaugand ca unele voci din interiorul USL vor sa transmita “ca proiectul Uniunii nu se mai vede asa cum a pornit initial”.

Cristina Pocora a tinut sa sublinieze ca in situatia in care cei din PSD nu mai vor USL, daca sunt de parere ca USL si-a indeplinit menirea si programul de guvernare, atunci sa o spuna clar si deschis in fata cetatenilor care au votat Uniunea.

“Exista o serie de declaratii in ultimele zile venite din partea partenerilor nostri care insa din punctul nostru de vedere nu fac niciun fel de raportare la ceea ce inseamna proiectul USL si la obiectivele pe care impreuna ni le-am asumat. Aceste afirmatii nu sunt fundamentate, PNL a respectat programul de guvernare. Liberalii nu au avut cerinte noi in guvern. De cate ori s-au constatat derapaje in guvernare, PNL a atras atentia.

Daca cei din PSD nu mai vor USL, daca sunt de parere ca USL si-a indeplinit menirea si programul de guvernare, trebuie sa o spuna clar si deschis in fata cetatenilor, celor care au votat USL si ne-au investit cu increderea lor. Daca pentru PSD pretentiile PC sunt mai importante, sa spuna si acest lucru. Noi nu crredem ca orgoliile de partid ar trebui sa primeze in fata angajamentelor pe care ni le-am luat in fata tarii. Noi nu am facut decat sa facem nominalizari, care au fost apreciate, nominalizari pe locurile noastre. De la aceste nominalizari au aparut alte pretentii noi care au adus USL in aceasta situatie. Este cazul ca astfel de lucruri sa se opreasca aici”, a declarat Pocora.

Vezi aici ce miscari de “trupe” pregatesc social-democratii

“USL a functionat si acest lucru s-a vazut in actul de guvernare. USL trebuie sa continue, trebuie aduse masurile de stanga si masurile de dreapta si puse de acord”, a mai adaugat Cristina Pocora.

Totodata, mesajul plasat pe surse de cei de la PSD este acela ca daca PNL va accepta partidul lui Dan Voiculescu, atunci USL nu se va rupe.In schimb, PNL sustine ca nu negociaza drepturile in Guvern si ii cere PSD-ului sa aleaga intre PNL si PC.

Surse neoficiale sustin ca parlamentarii USD se vor intalni luni si marti pentru a face calcule in vederea formarii unui nou Guvern. Dealtfel, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca USD poate asigura guvernarea in absenta PNL din punct de vedere aritmetic.

Liviu Dragnea a fost intrebat de jurnalisti daca USD poate sa asigure guvernarea in absenta liberalilor.

Citeste si: Iohannis: Nu putem accepta ca PC sa fie pus pe picior de egalitate cu PNL. PSD sa aleaga!

“Nu vrem sa excludem PNL, dar la intrebarea dumneavoastra, daca va raspund strict aritmetic, raspunsul este da. Nu dorim sa ajungem acolo”, a spus Dragnea, dupa ce a participat la Romanian Business Leaders Summit Bucuresti.

Totodata, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca pretentiile PSD  si respectiv USD aparute in ultimele zile “nu sunt in regula” si a subliniat ca PC nu poate fi pus pe picior de egalitate cu PNL.