PNL riposteaza: BILANTUL NEGRU al GUVERNARII PONTA: 3 ani, 62 de ministri, un premier

Partidul National Liberal (PNL) a lansat, prin intermediul unui comunicat de presa, o RIPOSTA DURA la adresa premierului VICTOPR PONTA si a Executivul. Aceasta replica ferma a liberalilor consta in prezentarea unui BILANT NEGRU al GUVERNARII PONTA si se doreste a fi  un raspuns la aniversarea social democratilor la 3 ani distanta de cand au preluat puterea de la PDL prin intermediul USL.

”Presedintele PSD va aniversa, inca o data, venirea pe lume a GUVERNULUI PONTA. Noi numaram in cosul lui Ponta astazi, trei ani de aroganta si dispret, abuzuri si minciuni, impostura si incompetenta.

PNL prezinta, zilele acestea, pentru o corecta informare a romanilor, un CONTRA-BILANT al GUVERNARII PONTA. Dam la o parte ambalajul stralucitor in care propaganda PSD a impachetat guvernarea, pentru a scoate la lumina adevarul. Nu exista domeniu in care sa nu gasim promisiuni neindeplinite si obiective ratate. Principala realizare a lui Victor Ponta este aceea de a fi fost investit prim-ministru in urma cu trei ani.

Sub guvernarea PSD, economia romaneasca a functionat cu un singur motor – cel al investitiilor private – in timp ce investitiile publice au fost taiate in mod iresponsabil. Obsesia ceausista de a aduna bani la buget, s-a transmis ca un arc peste timp. Guvernul a adunat bani la salteaua pesedista, impotriva modernizarii si dezvoltarii tarii, dar Romania nu are nevoie de excedente bugetare, ci de autostrazi, de spitale, de scoli bine utilate, de modernizarea satelor, de locuri de munca.

In primul trimestru din 2015, investitiile publice sunt cu 25% mai reduse decat inperioada similara a anului trecut. Guvernul PSD isi saboteaza, astfel, nu doar propriile promisiuni – milionul de locuri de munca este un obiectiv ratat – ci si sansele Romaniei de a se dezvolta. Efectele sacrificarii investitiilor publice se vad, mai cu seama, in infrastructura, acolo unde lipsa investitiilor corelata cu incompetenta si reaua vointa au facut ca, in trei ani, guvernul Ponta sa nu fie capabil sa realizeze, prin propriile proiecte, nici macar un kilometru de autostrada. Bulgaria – o tara cu jumatate din teritoriul si populatia Romaniei – ne va depasi anul acesta la numarul de kilometri de autostrada.

Investititiile private, care garanteaza mii de locuri de munca, sunt puse in pericol de lipsa de viziune a Guvernului. Marile companii avertizeaza ca si-ar putea reloca productia in alte tari pentru ca Romania nu le ofera infrastructura necesara. Tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti, proiect sabotat sistematic in timpul guvernarii Ponta, este doar un exemplu. Cu promisiunea ca banii colectati vor merge la construirea de autostrazi, Guvernul Ponta a impus supra-acciza la carburant, in valoare de aproximativ 40 de bani/litru. Masura a adus doar o gaura in bugetul romanilor, preturi mai mari la o intreaga gama de produse si prejudicii economiei, pentru ca transportatorii au ales sa alimenteze in alte tari odata cu introducerea supra-accizei.

Romania ramane cu un decalaj considerabil la nivelul dezvoltarii, fata de statele UE. O treime din populatia Romaniei nu are acces la canalizare, potrivit datelor INS din iulie 2014, in timp ce programul de guvernare promitea extinderea retelelor de canalizare la 90%, pana in 2016. Lupta cu evaziunea fiscala se duce exclusiv la nivelul imaginii, prin actiuni heirupiste si descinderi galagioase la micii comercianti. Atat poate acest Guvern, sa isi arate coltii in fata carciumilor si sa sada bland in fata marilor evazionisti.

Cifrele arata realitatea: colectarea veniturilor la buget a scazut sub guvernarea PSD:

2012 – 32,9%
2013 – 31,9%
2014 – 31,7%

Nu-l veti auzi vorbind pe Victor Ponta nimic nici despre introducerea, in ultimii 3 ani a 40 de taxe noi si impozite majorate, intre care impozitul pe locuinte si pe cladiri, impozitul pe terenuri, impozitul pe mijloace de transport, impozitul pe cifra de afaceri, impozitul pe veniturile din agricultura si impunerea CAS, majorarea de taxe locale, CAS pentru venituri din chirii, accizele suplimentare sau impozitul pe constructii speciale.

Educatia, un sistem slab finantat si prost administrat, nu va genera performanta decat prin exceptie, dar Guvernul Ponta nu pare interesat de viitorul copiilor si tinerilor din Romania. PSD a reusit pentru al doilea an consecutiv, sa lase fara manuale elevii de clasa intai si, mai nou, si pe cei de clasa a doua. Legea educatiei a fost modificata in repetate randuri in mod netransparent, prin ordonante de urgenta. Romania ramane, sub guvernul Ponta, tara din UE care investeste cel mai putin in invatamant: 3,7% din PIB, fata de media UE, de 5,4%.

Guvernul a fost si este incapabil sa exploateze bunurile confiscate in urma condamnarilor, care ar putea constitui resurse suplimentare pentru invatamantul romanesc sau pentru sanatate. Si in acest domeniu, guvernarea PSD inregistreaza o contraperformanta: doar 10% din prejudiciile din dosare au fost executate anul trecut de ANAF.

Guvernul Ponta asista pasiv la degradarea sistemului de sanatate, iar proiectele din programul de guvernare sunt date uitarii. Opt spitale regionale, dotate la standarde europene, trebuiau realizate. Recent, dl Ponta a anuntat ca cele opt spitale vor fi de fapt trei, fara nicio perspectiva concreta de realizare. In acest timp, spitatele din Romania nu pot oferi conditii minime de igiena, pacientii sunt transportati in portbagaje, iar suma medie alocata pentru hrana unui pacient adult este de 7 lei pe zi. Haosul creat de cardurile de sanatate, care fie nu au ajuns la destinatari, fie nu pot fi folosite din cauza problemelor tehnice, ne arata ca avem de-a face cu un Guvern urechist si un premier guraliv, gata sa trancaneasca despre orice, mai putin sa-si faca datoria. Un Guvern care dauneaza grav sanatatii publice. Din pacate, spre deosebire de fumatul in public, nu putem da o lege prin care sa interzicem Guvernul Ponta din spatiul public.

Preventia in sanatate este doar o lozinca sub guvernarea PSD. Guvernul Ponta se gandeste sa-i sanctioneze pe parintii care refuza vaccinarea copiilor, dar nu isi recunoaste vina de a fi permis ca rata vaccinarii in Romania sa ajunga la un nivel ingrijorator – de aproape 80%. In logica stramba cu care ne-a obisnuit, Guvernul Ponta a sarit etapa obligatorie a campaniilor de informare si trece direct la sanctiuni, la fel cum, acum, vrea sa sanctioneze comerciantii, dupa ce a creat iluzia populatiei ca TVA este un pret, nu o taxa.

Aceasta nu este, nici pe departe, singura iluzie pe care Prim-ministrul a livrat-o romanilor. Promisiunile, propaganda si minciunile sunt principalele instrumente folosite de Victor Ponta pentru a-si acoperi esecul si incompetenta, iar abuzul si incalcarea Constitutiei practicile sale preferate pentru mentinerea la putere, toate asezonate cu sfidarea justitiei, coruptie si promovarea drepturilor speciale pentru politicieni.

Au fost atatea minciuni spuse in ultimii 3 ani de catre premierul Victor Ponta incat s-ar putea scrie carti. O sa ma refer la cateva din editia 2015. Premierul Victor Ponta a scris negru pe… twitter ca a dublat alocatiilor copiilor, desi acest lucru nu s-a intamplat. Probabil a confundat alocatiile cu pensiile parlamentarilor, despre care nici pana in ziua de azi nu a avut bunul simt sa se dezica sau sa-si retraga parlamentarii de pe lista acestui proiect.

Premierul a mintit si in privinta atitudinii pe care PSD o va avea in privinta cererilor venite din partea justitiei, a mintit si in privinta votului prin corespondenta, a mintit si cand oamenii au iesit in strada pentru a cere autostrazi, nu salarii. Nu exista un polician in Romania dupa 1989 care sa aiba o capacitate atat de mare in a minti, o practica atat de elaborata in a mistifica adevarul si o pornire atit de naturala in a deforma realitatea. S-au facut nenumarate topuri si liste cu minciunile pe care le-a aruncat cu nonsalanta in spatiul public, niciodata exhaustive insa, pentru ca acest lucru nu este posibil. Victor Ponta nu a ratat nicio metoda de a minti fie ca vorbim de minciunile prin omisiune, prin negarea evidentei, prin inventarea unor date sau fapte, prin nerecunoasterea propriilor actiuni, declaratii sau calitati oficiale. A dus minciuna si manipularea la un nivel atat de ridicat, incat a patentat chiar si metode proprii cum este cea a dedublarii sau a minciunii institutionalizate, prin ordonantele multiple sub acoperisul unei singure legi. Asa cum hotii au metoda Maradona sau escrocii metoda Accidentul, Prim-ministrul li s-a alaturat, inovativ, minciunile de tip Ponta. Sub Victor Ponta minciuna a devenit substantiv propriu si ii poarta numele. Furtul la drumul mare prin insusirea, in integrum, uneori, cu tot cu expunerea de motive, a initiativelor PNL, care vizau reducerea fiscalitatii sau alte domenii de reglementare, dupa ce, intr-o prima faza, primeau aviz negativ din partea Guvernului, intregeste tabloul unei guvernari amorale si lipsite viziune proprie.

Guvernarea PSD s-a facut remarcata si prin apetenta pentru incalcarea Constitutiei, singuri sau prin intermediul uneltelor politice, din pacate, unele cu istoric liberal. Fie ca vorbim despre suspendarea Constitutiei in privinta alesilor locali, in preajma alegerilor prezidentiale, fie ca ne referim la incalcarea drepturilor electorale ale cetatenilor romani, ori de organizarea alegerilor partiale sau, nu in ultimul rand, de salvarea senatorului Sova, PSD si Guvernul au facut din legea fundamentala un document alternativ la statutul partidului si la statutul nescris al intereselor electorale.

Abuzul repetat de putere si de Constitutie nu ii da dreptul lui Victor Ponta sa vorbeasca despre vreun demers legitim din partea sa sau al PSD pentru revizuirea Constitutiei. Am spus ca PSD nu este un partener al PNL in ceea ce priveste revizuirea Constitutia si, repet acest lucru. Un lider politic care nu doar ca incalca, repetat si cu buna stiinta, Constitutia, dar care refuza si ulterior comiterii faptelor sa actioneze conform dispozitiilor Curtii Constitutionale, nu are calitatea morala de a face parte dintr-un astfel de proces si nu este in masura sa dea lectii de constitutionalitate nici macar unui student in anul I la Drept. Ne-am obisnuit, insa, ca tupeul PSD si al liderului sau sa bata orice record de lipsa de bun simt. Romania are nevoie de o noua Constitutie, fundamental diferita, dar o Constitutie elaborata de Victor Ponta si PSD nu va fi altceva decat o copie a modului sau de a face politica.

Premierul Romaniei si-a trecut pe lista realizarilor saptamana trecuta, mai in gluma, mai in serios, incarcerarea unui politician, inca o dovada ca mintea lui Victor Ponta nu proceseaza, in realitate, normele democratiei si ale statului de drept. Acesta este si motivul pentru care cetatenii cred uneori ca in Parlament functioneaza o adevarata coalitie pentru protejarea coruptiei – de altfel, cea mai solida constructie a PSD. Aceasta coalitie incearca sistematic sa promoveze legi incompatibile cu normalitatea unui stat de drept: legea amnistiei si gratierii, modificarii ale Codului Penal, modificari in regulamentele Camerei si al Senatului.

Un bilant real al guvernarii PSD nu ar fi complet fara o scurta evaluare si a partidului de guvernare. Victor Ponta a reusit nu doar sa decredibilizeze actul de guvernare, ci si propiul partid. PSD este un partid fara lideri, o parte dintre acestia a fost indepartata de catre Ponta, pentru ca nu se inchina la icoana premierului, o alta parte a luat drumul justitiei si nu m-ar mira ca, dupa o vreme, Victor Ponta sa se laude si cu aceste realizari ale justitiei. Sub guvernarea lui Victor Ponta, PSD a pierdut locul 1 in topul optiunilor de vot, a devenit un partid lipsit de ideologie si substanta, fara alternative la Victor Ponta si care se pregateste sa intre in urmatoarele alegeri, avandu-l ca lider pe fostul candidat la presedintie, impotriva caruia romanii au iesit in strada, nu doar in tara, cat si in marile capitale europene – inca se mai vorbeste despre acest lucru. M-am intors alaltaieri din Berlin unde oficialii germani au fost extrem de interesati daca s-a progresat in ceea ce priveste dreptul diasporei de a vota.

Romanii au protestat in strada pentru ca, prin tot ceea ce facut in ultimii trei ani, premierul Victor Ponta s-a dovedit a fi o nefericita combinatie intre Fosti presedinti ai partidului domniei sale, de dinainte sau de dupa Revolutie. De la Ceausescu a mostenit narcisismul si sensibilitatea pentru spectacolele omagiale, negarea evidentei, adunatul fara rost al banilor publici si dorinta de a controla economia. De la Altii a preluat aroganta, manipularea si dorinta de a subjuga politic mass-media.

Acesta este bilantul real al guvernarii PSD, dupa trei ani, o suma de esecuri, politici ceausiste si naravuri comuniste.

In cifre seci, 3 ani, 62 de ministri, un singur premier, 0 kilometri de autostrada realizati. Trist, dar adevarat”, arata liberalii, intr-un comunicat remis MONDO NEWS.

Sursa foto: pnl.ro