PNL s-a reunit in sedinta de urgenta cu usile inchise

PNL ii cere lui Ponta sa retraga nominalizarea lui Claudiu Manda pentru functia de ministru al bugetului

Conducerea PNL s-a reunit, luni, intr-o sedinta de urgenta, departe de ochii presei, pentru a discuta despre strategia politica pentru 2014, in contextul alegerilor europarlamentare si prezidentiale care se vor desfasura in acest an.

Sedinta de urgenta a PNL este prima intalnire de acest fel din 2014, transmite Digi 24, care precizeaza ca reuniunea are loc cu usile inchise.

La intalnirea PNL de astazi sunt prezenti lideri importanti din Biroul Parlamentar National (BPN), in frunte cu presedintele PNL Crin Antonescu.

Pe masa discutiilor s-ar putea afla strategia politica pentru 2014, dar si pozitia PNL in USL in urmatoarea perioada, in contextul tensiunilor existente inca de la sfarsitul anului trecut intre liberali si social-democrati.

Si PSD s-a reunit, luni, in sedinta Biroului Politic National. Victor Ponta a declarat dupa reuniune ca Guvernul va continua sa sprijine cultele religioase, incepand cu Biserica Ortodoxa Romana, la fel cum va sprijini si Armata.

“Am pus aici un lucru pentru care am vazut ca am fost foarte criticat la sfarstiul anului si ma bucur sa fiu criticat si anume sprijinirea in continuare a cultelor religioase incepand cu Biserica Ortodoxa Romana. Da, daca sunt lucruri pe care Guvernul le poate sprijini, cred ca e un lucru bun”, a spus Ponta.
El a mentionat ca si Armata si Biserica trebuie sprijinite pentru ca “au mult mai mare incredere” decat cei “care ne injura ca de ce sprijinim Armata si Biserca”.

Totodata, Ponta a spus ca vrea ca Uniunea Social Liberala (USL) sa fie unita, pentru a putea schimba regimul condus de Traian Basescu, insa in acelasi timp a vorbit si in numele democrat-liberalilor, despre care spune ca si ei s-au saturat de Basescu.

“Eu cred ca USL a avut ca obiectiv fundamental schimbarea regimului Traian Basescu si trebuie sa ducem la bun sfarsit acest obiectiv. Eu cred ca putem fi uniti nu doar in USL, ci si cu alti reprezentanti ai partidelor politice. Si PDL s-a saturat de regimul lui Basescu, de dosare, de linsaj. S-a saturat toata lumea”, a declarat premierul.

Foto: Ziua News