PNL s-a reunit in sedinta pentru a discuta despre alegerile europarlamentare. Radu Stroe vrea liste comune cu PSD

Biroul politic al PNL s-a reunit astazi in sedinta, pentru a discuta despre strategia pentru alegerile parlamentare, fiind luate in calcul doua variante: participarea la alegerile europene pe liste proprii sau pe liste comune cu cei de la PSD. Decizia finala va fi luata la sfarsitul lunii ianuarie in Delegatia Permanenta a partidului.

Ministrul de Interne Radu Stroe, vicepresedinte al PNL, a precizat, raspunzand unei intrebari, ca sustine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, mentionand ca acesta este punctul sau de vedere, dar o discutie pe acest subiect ar putea avea loc in sedinta BPN.

Radu Stroe a fost intrebat daca sustine ideea candidaturii pe liste comune PNL-PSD la europarlamentare. El a raspuns afirmativ, precizand ca sustine ideea listelor comune “din foarte multe motive” si ca acesta este punctul sau de vedere, dar o discutie pe acest subiect ar putea sa aiba loc in sedinta conducerii PNL de joi.

Radu Stroe a facut aceste declaratii inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL, care se reuneste la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 20 decembrie, ca partidului sau nu-i “surade” ideea unei candidaturi pe liste comune cu PSD la europarlamentare, afirmand ca PNL are de dat “o batalie de imagine pe dreapta”, in vreme ce USL ar estompa clivajul politic, dar ar fi un semnal de “revigorare”.

Antonescu a fost intrebat atunci, intr-o emisiune la Digi 24, daca PNL va opta pentru o candidatura pe liste comune cu PSD la europarlamentare. “Nu este o idee a mea si nu i-am facut o propunere domnului Ponta in acest sens, desi mereu am vazut ca domnul Ponta asta a spus public. (…) intr-o discutie complet informala si purtata pret de cateva minute cu mine si un grup de colegi, dar informala, nu in vreo sedinta a USL, s-a vehiculat aceasta ipoteza. Eu am spus: exista multe incoveniente si PNL nu-i surade o participare pe liste comune dintr-un motiv special. Noi avem o batalie de imagine pe dreapta, candidand in USL lasam cumva dreapta libera, pentru ca USL este o mare coalitie stanga-dreapta, care insa nu potenteaza nici stanga, nici dreapta, ci dimpotriva, o estompeaza cumva, o duce in centru. De aceea nu ne-ar conveni”, a explicat Antonescu.

El a mentionat ca motivul pentru care ar putea fi luata in discutie o asemenea idee este din perspectiva ca ar fi “cel mai puternic si mai credibil semnal de revigorare a USL intr-un moment in care nimeni nu prea mai crede in viitorul ei”.

Presedintele PNL a sustinut ca nu a facut o propunere oficiala PSD, ci a fost vehiculata o ipoteza in treacat.