PNL se angajeaza sa reintroduca alegerea primarilor in doua tururi cand va avea o majoritate

PNL “se angajeaza sa reintroduca alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, de indata ce va avea o majoritate parlamentara”, conform unei rezolutii adoptate, sambata, la reuniunea Ligii Alesilor Locali ai PNL.

“PNL isi reafirma sustinerea pentru modalitatea de alegere a primarilor prin vot direct de catre cetateni, in doua tururi de scrutin. Vom sustine in continuare acest principiu si, mai mult decat atat, PNL se angajeaza sa reintroduca alegerea primarilor in doua tururi de scrutin de indata ce va avea o majoritate parlamentara”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL MIHAI VOICU, desemnat sa le prezinte colegilor de partid textul rezolutiei.

CITESTE SI: BLAGA atentioneaza ca organizatiile care NU vor avea REZULTATE la locale vor fi desfiintate

MIHAI VOICU, presedinte al Comisiei parlamentare de cod electoral, a mai afirmat ca PNL a sustinut “modificarea legii in cursul dezbaterilor parlamentare, insa majoritatea PSD-UNPR-ALDE a dat dovada de un profund dispret fata de pricipiile democratice si a respins propunerea PNL”.

Rezolutia a fost votata, sambata, de Liga Alesilor Locali ai PNL, reunita la Poiana Brasov.

CITESTE SI: GORGHIU, despre liderii de filiale: Ori gasesc candidatul care sa castige alegerile, ori candideaza

Legea alegerilor locale prevede alegerea primarilor intr-un singur tur. La dezbaterile din Comisia de cod electoral, PNL a sustinut varianta alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, insa aceasta nu a fost acceptata.

 Sursa foto:monitorulcluj