PNL si PDL vor merge in ALIANTA electorala la alegerile prezidentiale. UPDATE

Noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL

UPDATE ora 19.40: PNL si PDL vor forma o alianta electorala pentru alegerile prezidentiale din toamna, a declarat presedintele PDL, Vasile Blaga, care a a explicat ca s-a luat aceasta decizie avand in vedere procesul indelungat juridic pentru formarea unei fuziuni.

Klaus Iohannis si Vasile Blaga au avut, marti seara, o noua runda de negocieri privind fuziunea PNL-PDL. Vasile Blaga a anuntat ca pana la 1 august noua formatiune va avea desemnat candidatul unic la Presedintie.

„Am constatat hotararea celor doua partide de a continua procesul de fuziune pentru realizarea marelui partid de centru-dreapta. Pana la 1 august vom avea candidat unic la prezidentiale si speram ca vor fi gata toate documentele necesare fuziunii”, a spus acesta.

 ”Pana la sfarsitul lui iulie vom avea un candidat unic la alegerile prezidentiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodata, cei doi reprezentanti ai partidelor au declarat ca la urmatoarea intalnire se va stabili data congresului comun pentru a oficializa fuziunea.

UPDATE 17.20: KLAUS IOHANNIS a anuntat noua echipa de negociere a liberalilor pentru fuziunea cu PDL. Aceasta va fi formata din  Marian Petrache, Eduard Hellvig, Teodor Atanasiu, Sorin Frunzaverde si Ludovic Orban.

UPDATE 16.29: MARIAN PETRACHE a fost desemnat pentru a ocupa functia de secretar general al Partidului National Liberal! Decizia a fost luata in urma cu cateva momente in cadrul discutiilor care au loc la aceasta ora in cadrul BPN al PNL! MARIAN PETRACHE va ocupa astfel a doua functie ca importanta din partid, urmand ca acesta sa-i tina loc presedintelui KLAUS IOHANNIS atunci cand acesta nu poate participa la acestea.

STIRE INITIALA: PNL se reuneste, marti, in prima sedinta a Biroului Politic National (BPN) dupa alegerea noii conduceri in Congresul de sambata. In cadrul reuniunii de astazi se va discuta despre situatia fuziunii cu PDL, dar si despre comandarea sondajului in baza caruia se va stabili candidatul liberalilor la prezidentiale, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu.

Sedinta noului Birou Politic National al PNL a fost convocata pentru marti dupa-amiaza, in cadrul reuniunii urmand sa se decida comandarea sondajului prin care liberalii sa decida, la nivelul Delegatiei Permanente, intre Klaus Iohannis si Crin Antonescu, candidatul la alegerile prezidentiale.

Citeste si: PNL si PDL discuta continuarea fuziunii. Blaga sustine ca negocierile nu sunt in impas

De asemenea, BPN urmeaza sa aprobe numirea lui Marian Petrache in functia de secretar general al PNL, la propunerea noului presedinte al partidului.

Potrivit surselor citate, Biroul Politic va amana cu o saptamana discutia pe tema atributiilor executive pe care ar urma sa le primeasca 15 din cei 31 de vicepresedinti alesi in Congres. Pana la acel moment, Klaus Iohannis le-a transmis noilor vicepresedinti ai PNL ca trebuie sa isi asume ca din noua pozitie sa devina principalii comunicatori ai partidului.

Citeste si: Fuziunea dintre PNL si PDL ar putea sa nu mai aiba loc, anunta Mircea Ionescu Quintus

Discutia la nivelul Delegatiei Permanente, in baza sondajului de opinie, pentru stabilirea candidatului PNL la alegerile prezidentiale, ar urma sa aiba loc in aproximativ o saptamana, mai sustin sursele citate.